03 / 05 / 2024

Sinpaş GYO, İstanbul Sarayları ile tarihi yeniden yorumluyor!

Sinpaş GYO, İstanbul Sarayları ile tarihi yeniden yorumluyor!

Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'de hayat verdiği İstanbul Sarayları projesi, yüzyıllardan beri kentin kültürel kimliğine damgasını vuran Çırağan, Feriye ve Dolmabahçe Sarayları'nı 21. yüzyıla taşıyor



İstanbul Sarayları'nda sadece saraylar değil, saray hayatının diğer ayrıntılarını yansıtan yalılar, kasırlar ve köşkler de günümüz mimarisinin bakış açısı da yer alıyor. İstanbul Sarayları projesinde Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere dokuz farklı yaşam seçeneği sunuluyor. Dev proje, geçmiş, şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlandı…
BİR BAKIŞTA
Adı: İstanbul Sarayları.
Lokasyonu: Küçükçekmece.
Yapan şirket: Sinpaş GYO.
Satış Koordinatörü: Özkan Öztürk.
Tamamlanma tarihi: İlk etap teslimi 30 ay sonra.
Arsa büyüklüğü: 119 bin 500 metrekare.
İnşaat alanı: 253 bin metrekare.
Satılabilir alan: 169 bin metrekare.
Ticari alan: 50 adet
Konut sayısı:
Konut bilgileri: 75 metrekare 1+1'den 426 metrekare 6+1'e kadar 62 farklı seçenek.
Kat yükseklikleri: Hisar Kuleler 23 katlı, Hanzade Konakları 11, Hünkar Konakları 12-13, Şehzade Sarayları üç, Sultan Sarayları dört, Koru Sarayları altı, Çırağan Köşkü ve Kuzguncuk Yalıları iki katlı olarak tasarlandı.
Tahminen yaşayacak insan sayısı: 3 bin 600 kişi.
Proje mimarı: Mehpare Evrenol.
Peyzaj mimarı: Deniz Aslan.

NASIL BİR YAŞAM SUNUYOR
İstanbul Sarayları projesinde isimlerini ve modellerini İstanbul’daki dokuz farklı saray ve yalılardan alan bir konsep kullanılıyor. Dolayısıyla dokuz farklı yaşam seçeneğinin yaratıldığı projede Boğaz'daki pek çok simge kullanıldı. Mesela, yapılar Anadolu ve Rumeli olarak ayrı bloklarda yer alırken, Boğaziçi Meydanı projenin buluşma noktasını oluşturuyor. Meydanda olması gereken hemen her şey var: Kafeler, alışveriş ve sosyal aktivite mekanları... Bu arada Boğaz'ı andıran derin ve geniş su alanında sandallarla gezinti yapılabiliyor. Boğazın hemen yanı başında da tıpkı gerçeğinde olduğu gibi kafe ve restoranlar bulunuyor. Projedeki bir diğer önemli ayrıntı ise Hisar Kule isimli bölümün 23. katında bulunan fitness salonu. Burada İstanbul Sarayları ve Boğaz manzarası seyredilerek spor yapılabiliyor. Hisar Kule, özellikle yalnız ya da rahatına çok düşkünler için geliştirilmiş bir bölüm. Çünkü, bu bölümde rezidans hizmetlerinin yanı sıra restoran ve kafeler de yer alıyor.
İstanbul Sarayları'nda sosyal aktivite alanları yetişkinler ve çocuklar için oldukça ayrıntılandırılmış. Mesela projede anneler için sosyal ilişkileri pekiştirmek amacıyla pilates-yoga, bedensel ve ruhsal gelişime hitap eden alanlar ve spa merkezi bulunuyor. Babalar için ise daha çok tenis, basketbol, voleybol ve squash gibi spor aktiviteleri düşünülmüş. Bu arada çocuklar için de farklı aktivitelere cevap veren oyun ve spor alanları bulunuyor.
 
FİYATLAR HANGİ DÜZEYDE
Minimum fiyat: 236.619 TL
Maksimum fiyat: 2.824.975 TL
 
ULAŞIM AÇISINDAN AVANTAJLARI
İstanbul Sarayları, yaşamın içinde yer alacak şekilde konumlandırıldı. Okullar, projenin hemen yanındaki Bosphorus City projesinin içinde yer alacak. En yakın poliklinik ve hastane ihtiyacı ise projenin 200 metre ilerisine inşa edilecek bölgenin en büyük hastanesinden karşılanacak. tanbul Sarayları’na en yakın alışveriş merkezi ise üç kilometre mesafede Deposite AVM ve beş kilometre mesafede Prestige Mall. Ayrıca Bosphorus City içerisindeki Ortaköy Alışveriş ve Yaşam Merkezi bir kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Atatürk Havalimanı'na uzaklığı 13 kilometre olan proje, TEM’e 1.5, E-5’e sekiz kilometre uzaklıkta.
0212 444 1 440
www.istanbulsaraylari.com <http://www.istanbulsaraylari.com>


Geri Dön