29 / 06 / 2024

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesi hem mühürlendi hem de 60 milyon TL'lik ceza kesildi: Yıkım kararı da alınabilir! 

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesi hem mühürlendi hem de 60 milyon TL'lik ceza kesildi: Yıkım kararı da alınabilir! 

Sinpaş Kızılbük projesinde, kıyı alanında kaçak dolgu yapıldığı ve inşaat ruhsatının olmaması sebebiyle 60 milyon TL ceza kesildi. Firma 30 gün içinde kıyı kanununa karşı yaptığı inşaatta düzeltme yapmazsa belediye ekiplerince yıkılacak. İşte ayrıntılar...



Sinpaş GYO'nun Marmaris Milli Parkı içerisinde bulunan ve doğal güzellikleriyle ünlü Kızılbük Koyu‘nda sürdürdüğü otel inşaatı,  Marmaris Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi. 

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Yaptığımız  teknik incelemelerde İçmeler Mahallesi 2518 parsel önü kıyı alanında kaçak ve ruhsatsız 6520 metreküplük su içi betonu, 469 metreküplük kronman betonu ve 10867 metreküplük dolgu yapıldığı belirlendi. Söz konusu imalatların projesinin ve inşaat ruhsatının olmaması nedeniyle yapı tatil zaptı düzenlenmek sureti ile mühürlendi ve firmaya 60 milyon liralık idari para cezası kesildi" ifadelerini kullandı. 

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesi hem mühürlendi hem de 60 milyon TL lik ceza kesildi: Yıkım kararı da alınabilir! 

YIKIM KARARI ÇIKABİLİR

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Acar Ünlü, firmanın söz konusu kanuna aykırı imalatları yasallaştırmaması durumunda, 30 gün sonunda bu imalatlar ile ilgili yıkım kararı alınacağına da dikkat çekti. 

Ünlü, konuya ilişkin "3194 sayılı İmar Kanunu ve 3621 sayılı Kıyı Kanunu’na muhalefet ve aykırılık sebebiyle yapılan bu idari işlemler ilgili firma tarafından yasal 30 günlük süre içerisinde düzeltilmediği ya da ruhsata bağlanarak yasallaştırılmadığı takdirde 30 günlük süre sonunda yıkım kararı verilecek. Alınan bu yıkım kararı ilgilisine tebliğ edilecek" ifadelerini kullandı ve tebliğin ardından ilgili firmanın, alınan yıkım kararını 60 gün içerisinde idari yargıya taşıyabileceğini belirtti. 

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesi hem mühürlendi hem de 60 milyon TL lik ceza kesildi: Yıkım kararı da alınabilir! 

İMAR PLANLARI ACİLEN YAPILMALI 

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Marmaris’in pek çok  bölgesindeki imar sorunu sebebiyle bölgede yaşayanların mağdur olduğuna vurgu yaptı ve "Bu yapılanlar belki hukuki olabilir. Ancak yıllardan beri bölge insanı imar imar diye inlerken, kişiye özel imar vicdani olmuyor. Sosyal adalet uygulanmalı. İmarı getiremediğimiz her gün buraları kaybediyoruz. İmarın gelmediği her gün yapılan kaçak yapılaşmalar doğamızı katlediyor ve denizimizi de kirletiyor" şeklinde konuştu. 

Çok zengin topraklarda yaşandığını ancak halkın imar gelmemesi sebebiyle zengin toprakların fakir bekçisi haline getirildiğini aktaran Ünlü, "Bu sebeple ben bütün yetkili kurum ve kişilere sesleniyorum; sosyal adaleti sağlama adına imarı Marmaris’e getirmemiz gerekiyor" diyerek açıklamasını tamamladı. 

İBB 3 araziyi daha geri aldı: Tahsisler iptal ediliyor! 

'18 gün sonra başlıyor' diyen İslam Memiş gram altın için beklediği sıçramaları açıkladı! 

AVM'lerde ciro ve kira kavgası büyüyor: Kira uyarlama davalarında rayiç yüzde 10-15 daha düşük kalıyor! 


Geri Dön