Sektörel

Sinpaş Kızılbük projesi için 'ÇED olumlu' kararı verildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine, bakanlıktan ÇED olumlu raporu verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları.. Kızılbük GYO tarafından yapılan açıklamada Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulan ÇED başvurusuna ilişkin "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildiği belirtildi

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi ÇED Olumlu Kararı hakkında açıklama yaptı. 

Kızılbük GYO tarafından yapılan açıklamada Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulan ÇED başvurusuna ilişkin "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildiği belirtildi.

Sinpaş Kızılbük Termal Resort projesi, Marmaris Kızılkum'da hayata geçiriliyor. Projede 1.350 lüks devre mülk ünitesi ve 230 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir otel yer alıyor.

Devre mülklerin yanı sıra 6 adet ticari alanın da yer aldığı Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi 8 blok şeklinde yükseliyor. Projede yer alan 1 oda 1 salonlar 120 metrekare ile 126 metrekare, 2 oda 1 salonlar 142 metrekare, 3 oda 1 salonlar 216 metrekare ile 270 metrekare arasında tasarlandı.

Spor salonları, alışveriş merkezi, termal havuzlar, türk hamamı, kadınlara özel kapalı plaj gibi alanlara yer verilen projede devasa bir Aqua - Macera Parkı da bulunuyor.

Neler olmuştu?

4 Ağustos 2022 tarihinde Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi için verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir' kararının Muğla 3. idare Mahkemesi tarafından iptal edildiği duyurulmuştu. Mahmenin bu kararı Danıştay tarafından da onanmıştı. Kızılbük GYO, mahkeme kararından sonra eş zamanlı olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde ÇED sürecini başlatmıştı. 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması şu şekilde:
Şirketimizin Muğla ili, Marmaris İlçesi, Kızılkum Mevkii, 1598 ve 2518 no.lu parsellerdeki Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projemiz ile ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulan ÇED başvurumuza ilişkin "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verilmiştir. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ve açıklamanın yer aldığı bağlantı linki aşağıda yer almaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin ÇED sürecinde son durum!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde ÇED süreci başladı! 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde flaş gelişme! Danıştay itirazı reddetti!