26 / 07 / 2024

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine yasaya aykırı ruhsat kararı ve 60 milyon TL'lik dolgu cezası!

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine yasaya aykırı ruhsat kararı ve 60 milyon TL'lik dolgu cezası!

Kızılbük GYO'nun Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine denize yapılan dolgu alana ilişkin 59.645.982,86 TL para cezası kesildi. Ayrıca verilen ruhsatların yasaya aykırı olduğu belirlendi. İşte ayrıntılar..


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) belediye encümeni kararı hakkında açıklama yaptı. 

Kızılbük GYO'nun Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde deniz dolgusu haberleri gündeme gelmişti. Kızılbük GYO'dan konu ile ilgili "Devre mülk projesi inşaatı izin verilen ölçüde devam ediyor, herhangi bir deniz dolgusu gerçekleştirilmedi" açıklaması gelmişti. 

Şirketten, konu ile ilgili bir son dakika açıklaması daha yapıldı. İşte o açıklama:

"Parsel sınırımızın dışında bulunan ve 1990'larda o tarihte gayrimenkulde mülkiyet hakkına sahip olan malik tarafından yapılmış olan dolgu alana ilişkin 2012'den itibaren Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile şirketimiz arasında ön izin sözleşmesi olup yıllık bedelleri şirketimiz tarafından ödeniyor. Söz konusu dolgu alan ile ilgili olarak Şirketimize dolgu yapıldığı iddiası ile Marmaris Belediyesi tarafından 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 42. maddesi uyarınca 59.645.982,86 TL para cezası içeren belediye encümen kararı 25 Temmuz 2024 tarihinde tebliğ edildi.

Şirketimiz tarafından herhangi bir deniz dolgusu yapılmadı. Yasal haklarımız süresi içinde kullanılarak kararın ve cezanın iptali için yasal yollara başvurulacak."

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine yasaya aykırı ruhsat kararı ve 60 milyon TL lik dolgu cezası!

Bunların yanı sıra, Gazete Duvar'dan Bahadır Özgür'ün aktardığına göre Marmaris’te kent ve çevre hakkı mücadelesi veren gönüllüler tarafından Marmaris Belediyesi’nin Sinpaş’a verdiği ruhsatların iptali için 2022'de açılan dava kapsamında, bilirkişi raporu bitirildi. 

Bilirkişi heyeti tarafından, 10 Mart 2024 günü proje alanında gerçekleştirdiği inceleme sonucunda hazırlanan rapor mahkemeye sunuldu.

Raporda, Marmaris Belediyesi tarafından Kızılbük’te Sinpaş’ın inşa etiği termal otel ve devremülk projesine 2021 senesinde verilen yapı ruhsatları ile ilgili tespitler yer aldı. 

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine yasaya aykırı ruhsat kararı ve 60 milyon TL lik dolgu cezası!

Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesine 2021'de verilen yapı ruhsatları ile ilgili şu tespitler yapıldı: 

"1. Etap ve 2. Etap projelerindeki bazı bloklarda bodrum hat koşuluna olanak tanıyan plan notu hükümlerinin üzerinde kat hakkının olması ve birden fazla bodrum katın bulunması gibi nedenlerden ötürü imar planı plan notları ve İmar Durum Belgesi’nde belirtilen koşullara aykırı hususlar içermesi gerekçelerine dayalı olarak, 2518 nolu parsele ait 21.09.2021 tarihli Marmaris Belediyesi’nce yenilenen İmar Durumu Belgesi’nin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na, plan notlarına, imar ve kıyı mevzuatına uygunluk göstermediği, dava konusu yapı ruhsatlarının Uygulama İmar Planı’na, İmar Durumu Belgesi’ne, yapıların mimari ve teknik açıdan plan esaslarına, imar mevzuatında öngörülen yapılaşma koşullarına uygunluk göstermediği kanaatine varılmıştır."

Dolarda 7 şiddetinde deprem! İşte son dakika dolar kuru!

Yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahiplerinin mağduriyeti bitmedi: Yan apartmanda kira 55 bin TL, benim aldığım 6.500 TL

Eskişehir ve Konya’da Hazine’ye ait 13 adet arsa ve arazi satılıyor


Geri Dön