Genel

Sinpaş Lagün projesi Phuket Adası'ndan örnek alındı!

Su mimarisi, peyzajı ve sunduğu hizmetlerle ilham kaynağı Tayland'daki Phuket Adası'nın şehirli bir yorumu olan Lagün projesi sahip olduğu biyolojik göletiyle '2010 Firestone Pond Gard Biyolojik Gölet Yarışması'nda ödüle layık görüldü

Su mimarisi, peyzajı ve sunduğu hizmetlerle ilham kaynağı Tayland'daki Phuket Adası'nın şehirli bir yorumu olan Lagün projesi sahip olduğu biyolojik göletiyle '2010 Firestone Pond   Gard Biyolojik Gölet Yarışması'nda   ödüle layık görüldü. 2008 yılından bu yana etaplar halinde teslimleri gerçekleşen Lagün projesinin su kenarı bitkileriyle birlikte yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alanı bulunuyor

BİR BAKIşžTA
Projenin adı: Lagün.
Projenin lokasyonu: Samandıra.
Yapan şirket: Sinpaş GYO.
Projenin mimarı Adnan Kazmaoğlu.
Satış pazarlama Koordinatörü: Özkan Öztürk.
İnşaata başlama tarihi: Mayıs 2007.
İnşaatın tamamlanma tarihi: 1'inci ve 2'inci etapta Ekim 2008 'den itibaren yaşam başladı. 3'üncü ve 4'üncü etapta ise teslimler devam ediyor.
Toplam arsa: 182 bin 786 metrekare.
Satılabilir alan: 136 bin 684 metrekare.
Ticari alanlar: Güzellik merkezi ve market.
Konut sayısı: Dört etapta 515 konut yer alıyor.
Konut bilgileri: Lagün projesi, her biri göl manzaralı müstakil villalar, bahçeli ve teras evler olmak üzere büyüklükleri 209 ile 749 metrekare arasında değişen beş farklı mimaride, dokuz farklı büyüklükte ev tipinden oluşuyor.
Proje bitiminde tahminen yaşayacak insan sayısı: 1500 kişi.

FİYATLAR NE DÜZEYDE
Projedeki en düşük ve en yüksek metrekare fiyatı: 2.800 TL - 3.800 TL.
Projedeki en pahalı ve en ucuz konut fiyatı: 578.000 TL -   3.071.667 TL.
Ödeme koşulları: Banka kredisi kullanılabiliyor. Sinpaş bünyesinde uygun ödeme koşulları sunuluyor.

PROJENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİĞİ
Lagün projesi, biyolojik gölet oluşumu, zengin bitki örtüsü, çevreyi ve doğal yaşamı koruyan yapısıyla diğer konut projelerinden ayrılıyor. Lagün projesinde bulunan biyolojik göletler, tasarımı ve uygulamasıyla '2010 Firestone PondGard Biyolojik Gölet Yarışması'nda birinci olarak alanının 'en iyisi' seçildi. Lagün 'deki biyolojik göletler yaklaşık 25 bin metrekarelik su alanıyla dünyanın en büyük biyolojik göleti olma özelliğine sahip.
Lagün; su kenarı bitkileriyle birlikte yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alana sahip. Zengin bitki örtüsü ve su bitkileriyle birlikte 110 farklı türde bitki yer alan projede toplam 102 bin 349 adet ağaç ve su bitkileri kullanılarak peyzaj tasarımı yapıldı. Doğal yaşam tarzı benimsenerek projelendirilen Lagün 'de su alanı dahil yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi bulunuyor. Projede 107 farklı tür bitki yer alıyor ve bu bitkiler içerisinde 11 farklı bitki grubu proje içindeki 20 adet biyolojik gölet oluşumu için kullanıldı.
Projede anneler için   hazırlanan imkanların başında yüzme havuzu, tenis kortu ve biyolojik gölette sandalla gezinti   keyfi geliyor. Babalar günün yorgunluğunu binicilik kulübünde at binerek atarken çocukların ilgisini çeken yerler ise oyun alanları oluyor. Tabii bu noktada ata özel eğitmenler eşliğinde binilebildiğini belirtmek gerekiyor.

ULAşžIM İMK܂NLARI
Projeye en yakın anaokulu veya kreş: 1 kilometre mesafede Bilfen Koleji Anaokulu bulunuyor.
Projeye en yakın özel ilköğretim okulu: Özel Küçük Prens İlköğretim Okulu 300 metre uzaklıkta yer alıyor.
Projeye en yakın devlet okulu: 100 metre uzaklıkta şžehit Er Hasan Genç İlköğretim Okulu.
Projeye en yakın kolejler: Saint Joseph Küçük Prens, Bilfen, Alev Okulları.
Projeye en yakın devlet lisesi: Samandıra Ticaret Meslek Lisesi 300 metre mesafede bulunuyor.
Projeye en yakın poliklinik ve hastaneler: 700 metre uzaklıkta Bölge Hastanesi, 4 kilometre uzaklıkta Özel Saygı Hastanesi Sultanbeyli ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi yer alıyor.
Projeye en yakın akaryakıt istasyonu: Shell Benzin İstasyonu 700 metre.
En yakın alışveriş merkezi: Sarıgazi Fabulist Alışveriş Merkezi 2 kilometre.
En yakın havaalanı: Sabiha Gökçen Havaalanı'na 25 kilometre mesafede bulunuyor.
Anayollarına uzaklığı: şžile otoyolunun yakınında bulunan proje TEM otoyoluna 1 kilometre   uzaklıkta yer alıyor.
İletişim: 0 216 280 00 26 / www.sinpaslagun.com