Genel

Sinpaş, 'Nasıl istersen' kampanyası başlattı!

2010'da kasım itibarıyla 434 milyon TL'lik konut satışı yapan Sinpaş GYO, yeni kampanyası 'Nasıl İstersen'le müşterisine sınırsız özgürlük sunuyor...

Kasım 2010 itibariyle 434 milyon TL'lik konut satışı gerçekleştiren Sinpaş GYO, krize rağmen satış grafiğini yükselterek halka açılmasından bu yana toplam 4 bin 682 adet konut sattı ve 1 milyar 676 milyon TL ciro elde etti. Firma önümüzdeki 5-6 yılda 10 bin adet konut daha satışa sunarak 6 milyar TL ciro ve 1 milyar 580 milyon TL kâr hedefliyor. Sinpaş GYO, 2011'de biri Ankara'da, üçü İstanbulda olmak üzere 4 yeni projeye başlayacak. Sinpaş GYO, "Nasıl İstersen" başlıklı yeni satış kampanyasına da 4 Aralık Cumartesi günü başlayacak. Yeni kampanya ile Sinpaş GYO projelerinden ev alanlar, dekorasyondan, ödeme koşullarına kadar her şeye kendileri karar verecek. Dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, dünyada havanın iyiye gittiğini, Türkiye'nin de iyiye gittiğini ve daha da iyi olacağını dile getirerek, Türkiye'nin rölatif olarak iyi yönetildiğini söyledi. "Ülkem bölgesel bir güç olmaya başlıyor. Bir şeyler iyiye giderken içinden pay almak iş adamının hakkıdır. Biz bu hakkı sonuna kadar inşallah kullanacağız" diyen Avni Çelik, 2010 yılı içinde bin 80 ev sattıklarını, 450 milyon liraya yakın da ciro elde ettiklerini kaydetti.

TABULAR YIKILACAK
İstanbul ve Bursa'da projeler gerçekleştirdiklerini Ankara ve Marmaris'te de çalışacaklarını anlatan Avni Çelik, Marmaris'te bir tabuyu yıkacaklarını, yabancıya konut diye Avrupalıların orta gelirli emeklilerine yönelik üretilen konutların aksine, yüksek gelir grubundaki yabancılara hitap eden bir proje yapacaklarını söyledi. Çelik, Sinpaş GYO ile Sinpaş Yapı'nın birlikte Ankara'ya "Gelecek Geldi'' sloganıyla 2011'de gireceklerini de açıkladı.

Tüm projelerde geçerli
Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Ev almak isteyipte 'keşke şöyle olsa da ev alabilsem' diyen herkese 'Nasıl İstersen' diyoruz. Peşinatı olmayan, ara ödemelerini ayarlamak isteyen, hap gibi minik minik ödemek isteyen ya da iki odasını birleştirip tek oda yapmak isteyen bu kampanyada aradığı her şeyi bulabilecek" dedi.

4 yeni projeye başlayacak
İstanbul Park
Yeri: İstanbul-Halkalı
Arsa Alanı: 53.517 m2
Konut adedi: 5 5 0

Bomonti Tower
Yeri: İstanbul-Bomonti
Arsa Alanı: 18.325 m2
Konut adedi: 7 0 0

Troya
Yeri: İstanbul-Samandıra
Arsa Alanı: 46.079 m2
Konut adedi: 6 0 0

Ankara Projesi
Yeri: Ankara-Büyükesat
Arsa Alanı: 16.331 m2
Konut adedi: 3 0 0

*2011'de Bursa Modern ve İstanbul Sarayları'nın üçüncü etapları da satışa sunulacak.
2 bin 150 konutluk 4 yeni projeye başlayacak olan Sinpaş GYO, devam eden projelerle birlikte 2011'de, bin 800'ün üzerinde konut satarak, 793 milyon TL ciro hedefliyor.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

 

‘İyiye gidişten pay’ı hak gördü, 10 bin konut yapacak

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, “Bastığımız yer kaygandı, bugün sağlam gözüküyor. Birşeyler iyi giderken içinden pay almak işadamının hakkıdır. 6 bin konutluk projeler sürdürüyoruz. Önümüzdeki 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacağız. 10 bine yakın yeni konut üreteceğiz. Hedefimiz 5-6 yılda 6 milyar lira ciro ve 1.5 milyar lira kâr” dedi.

SİNPAŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş’ın yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceğini, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacağını açıkladı. Çelik, dünyada ‘hava’nın iyiye gittiğini, Türkiye’nin de iyiye gittiğini ve daha da iyi olacağını dile getirdi. Türkiye’nin iyi yönetildiğini kaydeden Çelik, “Türkiye ile Lübnan arasında feribot seferleri yapılacak. İnsan ve otomobiller taşınacak. Günde 1800 yolcudan söz ediliyor. Pasaport, vize, izin yok. Türkiye bugünleri de gördü, daha iyilerini görecek. Eskiden bastığımız yer kaygandı, bugün sağlam gözüküyor. Devletin komşularıyla sıfır sorun politikası bunları sağladı. Ülkem iyi gidiyor. Ülkem bölgesel bir güç olmaya başlıyor. Bir şeyler iyiye giderken içinden pay almak iş adamının hakkıdır. Biz bu hakkı sonuna kadar inşallah kullanacağız” dedi.

Havalar bulutluydu

Gayrimenkul sektöründe geçmişte havaların biraz bulutlu olduğunu, o olumsuz dönemde gürültü patırtı içinde sükunetle dolaştıklarını dile getiren Çelik, şöyle devam etti: “İyi cirolar elde ettik, kârlılığımızı belli noktalara getirdik ve projeleri bitirdik. İçinde bulunduğumuz yılda 1080 ev satmışız, 450 milyon liraya yakın ciro elde etmişiz. Yıl sonuna gelirken bu cironun 500 milyon liraya yaklaşacağını düşünüyorum. Ortalama konut fiyatımız 400 binin biraz üzerinde. Biz biraz daha üst gelir grubuna hitap eden projeler yapıyoruz.”

6 yılda 15 bin konut

Sinpaş’ın şu anda 6 bin civarında konut ürettiğini, yürüyen projelerinde 10 bine yakın konut üreteceklerini belirten Çelik, gelecek 6 yıl içinde 15 bine yakın konutu piyasaya arz etmiş olacaklarını bildirdi. İstanbul’da yılda 100 bin konut satıldığını, bunun içerisinden Sinpaş’ın 2 bin adet payı “güle oynaya” alabileceğini ifade eden Çelik, “Geçmişte de şu gün de satışla ilgili hiçbir zorluğumuz oluşmadı” dedi. Avni Çelik, Sinpaş GYO ile Sinpaş Yapı’nın birlikte, Ankara’ya “Gelecek Geldi” sloganıyla gireceğini ifade etti.

Yabancıya konut 

Çelik, “yabancıya konut” denince dağlara yakın, denizle ilişiksiz Avrupa’nın, geçinmekte zorluk çeken kesimine hitap eden konutlar yapıldığını, bu zincirin Sinpaş ile kırılacağını söyledi. Çelik, Marmaris’te daha yüksek gelir grubuna konut üreteceklerini anlattı. Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik de Türkiye’nin yılda 700 bin konuta ihtiyacı olduğunu, ancak bu kadar konutun hiçbir yıl üretilemediğini belirtti. Çelik, sektörün önünün açılması için yabancılara konut satışının önünün açılması gerektiğini ifade etti. Gayrimenkul sektöründe satın alınan arsaların durumunun da müktesep hak oluşturmadığına işaret eden Çelik, yani imar durumu belirli bir arsayı alıp ona proje hazırlansa dahi kamu yararına burasının imar durumunun değiştirilebileceğini kaydetti.

‘Nasıl istersen’ kampanyası başlıyor

SİNPAŞ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, “4 Aralık Cumartesi günü başlayacak ve sloganı ‘Nasıl İstersen’ olan kampanyada müşterimize, ‘evini nasıl istersen, dekorasyonunu nasıl istersen, ödeme planını nasıl istersen’ diyoruz. Ödeme planında, ‘ister peşin ver, ister vadeli, ister ara ödemeli, bütçen nasıl uygunsa öyle öde’ diyoruz. Evini ister 4 oda, ister duvarlarını yık 2 oda yap, öyle teslim ediyoruz. İstanbul’da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Lagün, Bursa’da Bursa Modern Projeleri’nin yeni etaplarında bunu uygulamaya başlayacağız. Müşterilere mimari hizmetleri ve emsal fiyatları biz sağlayacağız. Onun üstüne bir şey isterlerse ücretini ödeyecekler.

Sinpaş 2010’da 1080 konut sattı

Sinpaş’ın devam eden projeleri Lagün, Bursa Modern, Bosphorus City, İstanbul Sarayları ve Aquacity.

Bu projelerden 2010’da toplam 1080 adet konut satıldı. 

Sinpaş 2010 yıl ısatışlarından Kasım 2010 itibariyle 434 milyon liralık satış gerçekleştirdi.

Sinpaş GYO’nun halka açıldığı 2007 yılından bu yana ise toplam 4 bin 682 konut satışı yapıldı.

2007-2010 dönemindeki toplam ciro ise 1 milyar 676 milyon lira oldu.

Sinpaş gelecek 5-6 yılda 10 bin adet konutu daha satışa sunacak ve bunlardan 6 milyar liraya yakın ciro ve 1 milyar 580 milyon lira kar elde edecek.

2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları’nın üçüncü etapları satışa çıkacak. Ayrıca toplam 2 bin 150 konutluk 4 yeni proje de tamamlanmış olacak. 

İstanbul’da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları’na komşu Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower ve Samandıra’da Troya projeleri start alacak.

Ankara’da Büyükesat projesinin satış ve üretim planlaması yapıldı. 

Sinpaş Grubu’nun portföyünde üretimi devam eden 859 bin 933 metrekare, üretimi planlanan 1 milyon 268 bin 99 olmak üzere toplam 2 milyon 147 bin 637 metrekarelik alan bulunuyor. 

2011’de  1800’den fazla konut satışı hedefleniyor ve 793 milyon lira satış hasılatı bekleniyor.
Hürriyet

4 projede müşteri ‘ne isterse’ yapacak

Sinpaş GYO, gelecek planlarını paylaştığı toplantıda ‘Nasıl İstersen’ isimli reklam kampanyasını da tanıttı

Kasım 2010 itibariyle 1080 ev satışıyla 434 milyon TL’lik ciro elde eden kuruluş, önümüzdeki altı yılda yaklaşık 10 bin konut satarak 6 milyar TL ciro ve 1 milyar 580 milyon TL kâr hedefliyor. Firma, halka açıldığı 2007’den beri  4 bin 682 konut satarak 1 milyar 676 milyon TL ciro elde etmişti. ‘Nasıl İstersen’ kampanyası ise Sinpaş GYO’nun dört projesini kapsıyor. Kampanyaya göre, bu projelerden ev alanlar dekorasyondan ödeme koşullarına kadar her şeye kendileri karar verebilecek. 

Türkiye’nin iyi yönetildiğini ve geleceği iyi gördüklerini belirten Sinpaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, gelecek planlarını, “11 projede 9 bin 400 daha konut üreteceğiz. Aslında, önümüzdeki altı yıl içinde 15 binin üzerinde konut üretecek arazi stoğumuz var” dedi. 


Sırada dört yeni proje daha var

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, Türkiye’nin gelecek 10 yılda toplamda 7 milyon konuta ihtiyaç olduğundan yabancılara gayrimenkul satışına kadar bir çok konuya değindi. Çelik alınan arsalar üzerinde müktesep hakka sahip olunamadığı için yerli ve yabancı hiç kimseye güven telkin edilemediğini söyledi.

Öte yandan, 2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları’nın üçüncü etaplarını satışa sunacaklarını belirten Çelik, toplam 2  bin 150 konutluk dört yeni projeyi de hayata geçireceklerini vurguladı. Çelik, “İstanbul’da Halkalı İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower  ve Samandıra’da Troya projelerimizin, Ankara’da Büyükesat projemizin satış ve üretim planlamasını yaptık.

‘BİZDE MÜŞTERİ HEP KRALDIR’ 

Ömer Faruk Çelik, Sinpaş GYO’nun ‘Nasıl İstersen’ isimli kampanyayla müşterinin krallığını bir kez daha ilan ettiğini vurguladı. Bu kampanyayla her şeyin müşterinin isteği doğrultunda gerçekleşeceğini ifade eden Çelik, kampanyanın 4 Aralık 2010 tarihinde başlayacağını açıkladı. Kampanyanın ana hatları şöyle: 

-  Kampanya, Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aqua City 2010 ve Lagün projelerinde geçerli olacak.

-  Bu projelerden ev alanlar, dekorasyondan, ödeme koşullarına kadar her şeye kendileri karar verecekler.
Milliyet

'6 yılda 10 bin konut yaparız'

Gayrimenkul sektörünün borsaya açık şirketlerinden Sinpaş GYO, 2010 yılında Kasım ayı itibarıyla 1080 adet konut satarak 434 milyon liralık ciro elde etti.

Firma, 2016 yılına kadar ise 10 bin adet konut daha satışa çıkarıp toplam 6 milyar lira ciro ve bunun karşılığında 1 milyar 580 milyon lira kâr sağlamayı hedefliyor. İstanbul'da Bosphorus City, İstanbul Sarayları, Aquacity 2010 ve Lagün, Bursa'da Bursa Modern projelerini yürüten Sinpaş, yeni projelerini ve gelecek planlarını açıkladı. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, şu anda 6 bin adet konut inşasına devam ettiklerini belirterek, "11 yeni projede 9 bin 400 adet daha konut üreteceğiz. Önümüzdeki 6 yıl içinde 15 bin adedin üzerinde konut üretecek arazi stokumuz var. Bu hedefleri daha kısa bir zaman diliminde ve daha hızlı gerçekleştirebiliriz. Ancak markamıza ve projelerimize güveniyoruz ve doğru zamanda doğru işler yapmak istiyoruz." dedi. 2010 yılında Kasım sonuna kadar 1080 ev sattıklarını ve 434 milyon lira hasılat elde ettiklerini açıklayan Avni Çelik, "Ortalama ev satış fiyatımız 400 bin lira. Eğer evlerimiz ortalama 200 bin lira olsaydı 2.000 ev satmış olurduk. Ki bu fiyatlara ev satıyor olsaydık 2.000 değil 5 bin ev de satardık. Ancak biz nitelikli projeler üretme hedefindeyiz. Satış endişesi içinde değiliz." diye konuştu.

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik ise 2011 yılında Bursa Modern ve İstanbul Sarayları'nın üçüncü etaplarını satışa sunacaklarını, toplam 2.150 konutluk 4 yeni projeyi de hayata geçireceklerini vurguladı. Çelik'in açıklamasına göre İstanbul'da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları'na komşu İstanbul Halkalı'da İstanbulpark, Şişli Bomonti Tower ve Samandıra'da Troya projeleri ile Ankara Büyükesat projelerinin satış ve üretim planlaması yapıldı. 2011 yılında 1800'den fazla konut satarak 793 milyon TL satış hasılatı hedefleyen Sinpaş GYO, 2010 yılında 708, 2011 yılında 915, 2012 yılında 774 adet ev teslim edecek.
Zaman