Genel

Sinpaş Yapı İş Modern projesi ile gayrimenkul satacak!

Sinpaş Yapı, İkitellideki İş Modern ticari gayrimenkul projesinde satışı deneyecek. Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, vefa düşüncesiyle memleketleri Çoruma da bu yatırımları götürmeyi düşündüklerini söyledi....

TİCARİ gayrimenkul projesi FlatOfisi yalnızca kiralama yoluna giden ve satış yapmayan Sinpaş Yapı, İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştireceği yeni ticari gayrimenkul projesinde bu kez satışı deneyecek. Adı İş Modern olarak belirlenen ve 84 üniteden oluşan proje, ofis, depo ve atölye gibi çok amaçlı kullanıma açık tasarlandı. 63 bin metrekare arsa üzerinde konumlanan İş Moderne yaklaşık 100 milyon lira yatıracak olan Sinpaş Yapı, ticari gayrimenkul projelerine de devam edecek. Sinpaş Yapının Topkapıdaki projesi biterken, İkitelli, Kağıthane, Sancaktepe ve Ankarada da yeni projeler olacak. Bu projelere İş Modernle birlikte arsa bedelleri hariç toplam 250 milyon lira yatırılacak. Anadoluda 3 ilde daha ticari gayrimenkule yöneleceklerini söyleyen Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, vefa ve sosyal sorumluluk düşüncesiyle memleketleri Çoruma da bu yatırımları götürmeyi düşündüklerini söyledi.

14 bin metrekareye çıkıyor
Ahmet Çelik, iki kısımdan oluşan İş Modernin inşaatının 5 ay önce başladığını belirterek, şu bilgileri verdi: İlk kısmı 12 ay sonra teslim etmeyi planlıyoruz. 2 ay içinde de ikinci kısımın inşaatına başlayacağız. Toplam 210 bin metrekare inşaat alanı bulunan proje, firmaların lojistik, depolama, atölye, showroom ve kargo aktarma gibi pek çok ihtiyacına cevap verecek. 5 katlı 6 bloktan oluşan projede, 475 metrekareden başlayan ofis alanları 14 bin metrekareye kadar çıkıyor. Firmaların talebi doğrultusunda depo alanlarının büyüklüklerinde değişiklikler yapılabiliyor. Proje, depo alanları, sanayi tesisleri ve atölyelerin bulunacağı mixed-use bir sanayi ve lojistik merkezi olarak konumlandırılıyor. Projenin 2. bodrum katlarında sanayi işletmeleri, 1. bodrum katlarında lojistik ve atölyeler, zemin katta perakende mağazaları, otomobil servisleri ve toptancıların yer alması planlanırken, birinci ve ikinci katlarda da tekstil, matbaa, showroom, marangoz gibi atölyelerin bulunması planlanıyor.
Ticari gayrimenkule devam
İstanbulda ticari gayrimenkul projelerinin devam edeceğini anlatan Çelik, şunları söyledi: Topkapıdaki projemiz de bitti. Onda da satış yoluna gideceğiz. İkitellide 28 bin metrekare inşaat alanı olan projenin çalışmaları devam ediyor. Sancaktepede 50 bin metrekarelik arazimizde de ticari gayrimenkul yapacağız. Ankarada da 30 bin metrekarelik yerimiz var. Görüştüğümüz yerler de var. Bu araziler çok önceden sahip olduğumuz yerlerdi. O nedenle yapılacak yatırımın arsa hariç bedelleri toplam 150 milyon lira olacak. İş Modernle birlikte 250 milyon lira olacak. İstanbul ve Ankara dışında 3 ili daha düşündüklerini ifade eden Çelik, bunlardan birinin memleketleri Çorum olduğunu söyledi. Çoruma sosyal sorumluluk ve vefa düşüncesiyle ticari yatırım götürmek istediklerini kaydeden Çelik, burada yalnızca bir proje düşündüklerini ifade etti.

Hürriyet