Yeni Şirketler

Sinpaş'ın Marmaris´teki arsaları 173 bin 680 m²'yi buldu

Sinpaş GYO'nun Marmaris´teki arsa büyüklüğü 173 bin 680 metrekareye yükseldi

Sinpaş GYO, üzerine herhangi bir projelendirme yapmadığı Marmaris´teki 115 bin 347 metrekare arsasına ek olarak aldığı 58 bin 333 metrekare büyüklüğünde iki arsayı daha porföyüne kattı. Firmanın Mamaris'teki arsa büyüklüğü 173bin 680 metrekareye yükseldi.

İstanbul´da gerçekleştirdiği konut projeleri ve arsa ihalelerinde verdiği fiyatlar ile dikkat çeken Sinpaş Grubu, Marmaris´teki 4 arsasına ek olarak iki arsa daha satın aldı. Türkiye´nin çeşitli bölgelerinden arsa alımı yapan Sinpaş GYO, Marmaris´te daha önce aldığı arsa için herhangi bir proje yapmazken bu arsa içinde bir hazırlığı bulunmuyor.

Yarı fiyatına satın aldı
Sinpaş GYO ´nun Marmaris İçmeler Köyü Kızılkum Mevkii´nde bulunan arsa iki parselden oluşuyor. Yapı ve Kredi Bankası´ndan satın alınan arsanın büyüklükleri 54 bin 714 metrekare ve 3 bin 632 metrekare olmak üzere toplamda 58 bin 333 metrekarelik bir büyüklüğe sahip. Arsanın ekspertiz değerinin 49 milyon 700 bin olduğunu açıklayan Sinpaş GYO, bu arsa için 25 milyon dolar ödeyecek. İlk altı ay ödeme yapılmazken satışı takip eden yedinci aydan başlayarak 25 ay boyunca ayda bir milyon dolarlık taksitler halinde ödeme yapılacak.

Yabancıları Marmaris´e çekecek
İstanbul Sarayları´nın lansmanında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Marmaris'te zengin yabancıları ülkemizde ev sahibi yapmak için de harekete geçtiklerini söylemişti. Çelik; 'Marmaris'te yabancıya lüks konut satacağız. Şimdiye kadar yabancılara hep ikinci sınıf evler satıldı. Marmaris'te deniz kenarında yapacağımız konutlarla zengin yabancıları buraya çekmeye çalışacağız" demişti.

İstanbul Sarayları
"Saraylarda yaşatacağız" sloganıyla yola çıkan ve 62 farklı metrekare seçeneği bulunan İstanbul Sarayları projesin fiyatlar 225 bin 222 ile 1 milyon 865 bin TL arasında değişiyor. Projede büyüklükleri 75 metrekare 1+1´den, 426 metrekare 6 +1'e kadar tam 62 farklı ev seçeneği bulunuyor. Projenin ilk etabı Çırağan'da 400 konut bulunuyor ve ilk etabın 30 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor.

İstanbul Sarayları; TEM, E-5 ulaşımları ve raylı sistemlerin merkezinde yer alıyor. Atatürk Havaalanı'na ise sadece 10 dakika mesafede. Ayrıca bölgeye yakın holding ve büyük şirket merkezlerinde çalışanlar için cazibe merkezi olması, Küçükçekmece Gölü, Uluslararası Doğa ve Eğlence Tema Park'ı ve Sinpaş Bosphorus City'ye komşuluğu ile saraylar şehri yeni sahiplerini bekliyor. 119 bin 500 metrekare büyüklükteki arsa üzerine toplam 1200 konutun yapılmasının planlanıyor. Proje, 290 milyon TL'ye mal olacak. Projede, Şehzade Sarayları, Kuzguncuk Yalıları, Çırağan Köşkü, Dolmabahçe Köşkü, Koru Sarayları, Sultan Sarayları, Hünkar Konakları, Hanzade Konakları ve Hisar Kuleleri olmak üzere 9 farklı yaşam alanından oluşuyor.

Lüks konut projeleriyle dikkat çeken Sinpaş Grubu'nun İstanbul'da inşa ettiği Saray Evleri'ne Araplar´da büyük ilgi gösteriyor. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik yaptığı açıklamada "Satış ofisinde Arap kıyafetli bir bey gördüm. Biraz yaklaşınca baktım ki Cidde'nin önemli işadamlarından biri. '3 ev aldım' dedi. Demekki saraylara ilgileri büyük" diye konuşmuştu.

Bosphorus City
Küçükçekmece Halkalı'da inşa edilen Bosphorus City'de Ortaköy Meydanı'ndan Beylerbeyi'ne, Kanlıca'dan Yeniköy'e, Paşabahçe'den Kandilli'ye kadar İstanbul´un birçok boğaz semtinini ismi kullanılıyor.
Bosphorus City, 246 bin metrekare arsa üzerinde 348 bin metrekare inşaat alanına sahip. İnşaatına Haziran 2008'de başlanan Bosphorus City'de 1. etap Haziran 2010'da, 2. etap Aralık 2010'da, 3.etap Nisan 2011'de ve 4. etap Aralık 2011'de teslim edilecek. Projenin sosyal alanlarında açık ve kapalı kumsallı yüzme havuzları, tenis kortları, squash sahaları, mini golf sahası, Fitness merkezi, pilates ve yoga alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları, 27 bin metrekarelik su ve boğaz konsepti, 90 bin metrekarelik peyzaj ve yeşil alan bulunuyor. Bosphorus City'de ödemelerin yüzde 5'i üç ay sonra yapılıyor. 12 ay sonra yüzde 10'luk ara ödeme yapılıyor. 30 ay sonra yüzde 30'luk bir ara ödeme daha yapılıyor. Kalan miktar 72 ay taksitlendiriliyor. Aylık taksitler 1.819 liradan başlıyor.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.