28 / 09 / 2024

Şirinevler İlköğretim Okulu 1 Ekim'de tamamlanacak!

Şirinevler İlköğretim Okulu 1 Ekim'de tamamlanacak!

Müteahhiti kaçan Şirinevler İlköğretim Okulu inşaatı velilerce protesto edildi. Firma yetkilileri ‘İnşaat 1 Ekim’de bitecek’ dedi




Okulları yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilemeyen Şirinevler İlköğretim Okulu velileri durumu protesto etti. Okul inşaatında yaz boyunca bir çivi dahi çakılmadığını belirten veliler, okul bahçesindeki taşların da alelacele dizildiğine dikkat çekti. Veliler, çocuklarının gönderildikleri okullarda oturacak yerlerinin dahi olmadığını, inşaat bitene kadar da çocuklarını okula göndermeyeceklerinin altını çizdiler. Öfkeli veliler, yaz boyunca çalışılmayan okul inşaatının tepkiler sonrasında hız kazanmasına da dikkat çekti. İnşaatta kontrolör firma sorumlusu olarak görev yapan yetkili ise gecikmeden kendilerinin sorumlu olmadığını söyledi.  

VATANDAŞ NE DİYOR?

Kaya Erşan: (İnşaat Sorumlusu) “Okulda 1 Ekim’de eğitim verilebilecek.Müteahhit  firma 3 ay önce iflas ederek gitti. Bizi Özel İdare görevlendirdi. Müteahhit firma battığı için üç aydır finan sıkıntısı yaşıyoruz. Bitmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”

Nazan Şahin: (Veli): “Okul, 18 aydır bu durumda. Çocuklarımız perişan oldu. 5 veli İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne gittik. Müdür, okulun 1 Ekim’de açılacağını söyledi. ‘Açılmazsa vali gidin’ dedi. Büyük ihmal söz konusu. Yazın hiç bir çalışma yapılmadı. Okulun 1 Ekim’de açılacağına inanmıyorum.” 
Star


Geri Dön