27 / 04 / 2024

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...



Sirkeci- Kazlıçeşme tren hattı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılıyla açıkladı ve sonrasında raylı sistemin ücretsiz olacağı gün sayısını söyledi. Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının açılması ile gözler ayrıntılara çevrildi. Vatandaşlar ''Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ne zamana kadar ücretsiz? Sirkeci-Kazlıçeşme gurak isimleri ne, Sirkeci-Kazlıçeşme'de kaç durak var? Sirkeci-Kazlıçeşme  Seyahat süresi ne kadar?'' sorularını araştırımaya başladı

SİRKECİ KAZLIÇEŞME SEYAHAT SÜRESİ NE KADAR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 8,3 kilometre uzunluğunda 8 istasyonlu hatta seyahat süresinin 20 dakika olacağını söyledi.

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

SİRKECİ-KAZLIÇEŞME TREN HATTI HANGİ İSTASYONLARDAN GEÇİYOR, DURAK İSİMLERİ NE? 

Marmaray yapıldıktan sonra atıl kalan 8 kilometrelik bir alan yaya odaklı raylı sistem projesi olarak hizmete girecek. 215 bin metrekarelik alanın 122 bin metrekaresi vatandaşların yaya olarak kullanımı için değerlendirildi. Sirkeci Kazlıçeşme arası durak isimleri şu şekilde; Sirkeci, Cnakurtaran, Kumkapı, Yenikağı, Cerrahpaşa, Kocamustafapaşa, Yedikule ve Kazlıçeşme duraklarından geçmekte. Toplam 8 duraktan oluşuyor.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

''Ray hattının yanında yürüyüş ve bisiklet yolu var.'' diyen Bakan Uraloğlu, ''Burası tam bir yaşam alanına dönecek turizme de katkı sağlayacak diye düşünüyoruz. 78'lerdeki Kemal Sunal'ın meşhur çektiği filmdeki tren görseline benzettik. İçi çok modern ama dış görseli 30 yıl öncesine yakın. Marmaray'da kullandığımız treni burada giydirdik. Buraya Cerrahpaşa'ya bir istasyon daha ilave ettik.'' ifadesini kullandı.

KAZLIÇEŞME-SİRKECİ METRO HATTI NE ZAMANA KADAR ÜCRETSİZ?

Vatandaşlar yeni açılan Kazlıçeşme Sirkeci metro hattı ücretsiz mi? Ne zamana kadar ücretsiz?'' sorularını araştırıyor. Açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut İBB yönetimine tepki göstererek, "Kaldığımız yerden yeniden işe koyulacak aziz İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz." dedi. Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometre oldu!

Geri Dön