Ekonomi

Şirketler akın akın borsaya geliyor! Faizsiz finans kuruluşu Katılımevim de borsa yolunda!

Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı devam ediyor. Başvrusu SPK tarafından onaylanan Katılımevim halka açılıyor. Halka arzın 6-7 Haziran tarihlerinde, borsada satış yöntemi ile tamamının bireysel yatırımcılara yönelik gerçekleştirileceği belirtildi.Şirketin halka arz başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandığı belirtilirken, halka arz işleminin 6-7 Haziran tarihlerinde, İnfo Yatırım aracılığıyla ‘borsada satış’ yöntemi ile yüzde 100’ü bireysele eşit dağıtım olarak gerçekleştirileceği bildirildi

Faizsiz finans kuruluşlarından Katılımevim, halka arz için gün sayıyor. Şirketin halka arz başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandığı belirtilirken, halka arz işleminin 6-7 Haziran tarihlerinde, İnfo Yatırım aracılığıyla ‘borsada satış’ yöntemi ile yüzde 100’ü bireysele eşit dağıtım olarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, pay başına 13,43 TL sabit fiyatla gerçekleşecek halka arza  KTLEV.HE koduyla kolayca katılım sağlanabileceği ve şirketin hisse senetlerinin katılım endeksine uygun olduğunun altı çizildi.

YÜZDE 325 KAR ARTIŞI SAĞLADI

Katılımevim’den yapılan yazılı açıklamada, 30 milyon lirası nominal değerli paylar sermaye artırımı, 30 milyon lirası da nominal değerli paylar ortak satışı yoluyla toplamda 60 milyon liralık nominal değerli payların halka arzının büyüklüğünün ise 805,8 milyon lira olacağı kaydedildi. Geçen yıl yüzde 325 oranında karını artıran şirketin 5 yıl süreyle dağıtılabilir dönem kârının yüzde 40'ını nakit temettü olarak dağıtma taahhütünün de izahnamede yer aldığına vurgu yapıldı.

SEKTÖRDE İLKLERE İMZA ATIYOR

Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, şirketin 5 yıllık sektör deneyimi ve başarısını halka arz ile taçlandırmak istediklerini vurgulayarak bugüne kadar 'mutlu müşteri' felsefesiyle 10 binin üzerinde ailenin ev ve araba teslimatını gerçekleştirerek hayallerine kavuşmalarını sağladıklarını ifade etti. Şirket, 70 şubesi, 810 çalışanı ve 100 bine yaklaşan üye sayısı ile faaliyetlerini sürdürüyor. Kısa sürede 100 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Turhan, tasarruf finansman sektörüyle ilgili yasanın çıkmasının ardından BDDK’ya uyum süreciyle ilgili ilk başvuru yaparak lisanslarını aldıklarını ve şu anda da sektörün ilk halka arzını gerçekleştirerek bu konuda da öncülük yaptıklarını kaydetti.

Turhan, halka arzdan sağlanacak gelir ile şube ağlarını genişletmeyi, işletme sermayesini  güçlendirmeyi ve teknolojik alt yapıyı en ileri seviyeye taşımayı hedeflediklerini aktardı.

YÜZDE 107 ORANINDA BÜYÜME

Şirket olarak konut ve araba sahibi olmak isteyenleri yenilikçi finansman çözümleriyle hayallerine kavuşturduklarının altını çizen Turhan, 2022 yılında toplam sözleşme adedini yüzde 25 oranında artırırken, sözleşme hacimlerinde ise yüzde 107 oranında büyümenin gerçekleştiğini söyledi. Turhan’ın aktardığı bilgilere göre, geçen yıl açılan toplam sözleşme hacminin yüzde 59'u ev sözleşmelerinden, yüzde 41'i ise araba sözleşmelerinden oluşuyor.