08 / 05 / 2024

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Deprem felaketleri ve seçim belirsizliği nedeniyle işe alımları askıya alan şirketler yeniden eleman arayışlarını hızlandırdı. Çalışanlar ağırlıklı uzaktan çalışmayı veya hibrit çalışmayı tercih ederken, işe alımlarda belirli sektörler ön plana çıkıyor. Detayları haberimizde…



BİLGİ TEKNOLOJİLERİNE YOĞUN TALEP

İşe alımlarda en çok öne çıkan sektörlere de değinen Piri, bilgi teknolojileri alanında yıl başından bugüne kadar yoğun ilginin devam ettiği ve işe alım süreçlerinde herhangi bir duraklama yaşanmadığını ifade etti. Bilgi teknolojileri alanında ise en fazla tercih edilen ve ihtiyaç duyulan bölümler ise şöyle sıralanıyor: Yazılımcı, Yapay zeka mühendisi, sistem yöneticisi, veri analisti, Full Stack Developer, Back End ve Front End Developer, Network Uzmanı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön