28 / 04 / 2024

Şırnak Havaalanı'na ilk uçak temmuzda inecek

Şırnak Havaalanı'na ilk uçak temmuzda inecek

Şırnak’ın İdil ve Cizre ilçeleri arasında yapımı devam eden Şırnak Havaalanı’na ilk uçağın 2011 yılının temmuz ayında inmesi hedefleniyor



İdil ile Cizre ilçeleri arasındaki Düzova Köyü’nde temeli geçen şubat ayında atılan ve 80 milyon liralık yatırımla tamamlanması öngörülen Şırnak Havaalanı inşaatı hızla devam ediyor. Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olması hedeflenen ve Türkiye ile Ortadoğu ülkeleri arasındaki ulaşımda büyük bir rol oynayacak olan Siirt Havaalanı’nı önümüzdeki temmuz ayında hizmete girecek.
Adı Mem-u Zin
Özellikle Suriye ve Irak’tan Türkiye gelecek yolcuların büyük bir rağbet göstereceği Şırnak Havaalanı’nın açılması ile birlikte Şırnak il ve ilçelerin ekonomisi de canlanacak. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, havaalanına, Kürtlerin destansı eserlerinden biri olan Ahmed-i Hani’ye ait Mem-u Zin isminin verilmesi için öneride bulunmuştu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bu öneriye, “Tabiki olabilir” diyerek olumlu yanıt verdi. Şırnak Havaalanı’na Mem-u Zin isminin verilmesi bölgede olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.
Ramazan İmrağ/Hürriyet


Geri Dön