29 / 04 / 2024

Şırnak'ta terör mağduru 556 aile evlerine kavuştu!

Şırnak'ta terör mağduru 556 aile evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kurayla, terör mağduru 556 aile yeni konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından terör mağdurları için merkez Yeni Mahalle'de inşaatı tamamlanan konutların, koranavirüs önlemleri kapsamında geçen hafta ertelenen kura çekimi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, noter huzurunda ger.ekleştirilen kura çekiminde 556 aile yeni evlerine kavuştu. Kura çekilişinde koranavirüs önlemleri kapsamında görevliler elpen ve maske taktı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Eren, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, geçen hafta yapılması planlanan ve koranavirüs nedeniyle ertelenen kura çekimini bugün yaptıklarını belirtti.

"Vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşamaması ve konut sıkıntısını gidermek amacıyla müdürlüğümüzce belirlenen komisyonla kamera kaydı ve noter huzurunda kura gerçekleşti." diye konuşan Eren, Yeni Mahalle'de yapımı tamamlanan 754 konutun 556'sının kura çekiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Eren, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu etapla beraber şu ana kadar merkezde 3 bin 578 konutun kurasını çektik. Nisan-mayıs ayları içerisinde Bahçelievler Mahallesi'nde 754 konut, mayıs-haziran ayı içerisinde de Cumhuriyet Mahallesi'nde 987 konutun kurasını çekmeyi hedefliyoruz. Böylelikle bütün etaplarımız teslim olacak. Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından vatandaşlarımız bir hafta içerisinde taşınabilecekler. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

 

Şırnak'ta terör mağdurları yeni yıla yeni evlerinde girdi!


Geri Dön