Genel

Şişecam da seferberliğe katıldı! Deprem bölgesine 225 milyon TL yardım…

Çeşitli kurum ve kuruluşların deprem bölgesine ve depremzedelere yönelik yaptığı yardım seferberliğine Şişecam da katıldı.  Şirket ayni ve nakdi olarak 225 milyon lira destekte bulundu.Şirketler ve kurumlar bir biri ardına depremin vurduğu bölgeye maddi desteklerini açıklıyor

Kahramanmaraş merkezli aynı gün gerçekleşen iki depremde yaraların sarılması için tüm Türkiye adeta seferber oldu.

Şirketler ve kurumlar bir biri ardına depremin vurduğu bölgeye maddi desteklerini açıklıyor.Son olarak Şişecam, bölgeye 225 milyon liralık destekte bulundu.

45 TIR İNSANİ YARDIM GÖNDERDİ

Depremlerin ardından  gıda, giyim, ihtiyaç maddesinden para desteğine pek çok şirket adeta seferber oldu. Bunlardan Şişecam, devlet kurumlarının yönlendirmesiyle teknik ve insani yardım malzemelerinin bulunduğu  45 tırı bölgeye  Şişecam’ın Gönüllü Acil Vaka Ekibi- SAVE ile ulaştırırken, lojistik ve dağıtım desteği ile de depremzedelerin yanında oluyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada,  süreçte 25 milyon TL’yi aşan ayni yardım yapıldığı, İş Bankası ve iştiraklerinin gerçekleştirdiği nakdi yardımlar çerçevesinde ise 200 milyon lira bağış yapıldığı bildirildi.

 

Bölgeye nakdi olarak destek sağlamak için de adım atan şirket, depremin vurduğu bölgede uzun vadede kalıcı çözümler üretilmesi amacıyla gerekli çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

GÖNÜLLÜ EKİBİ DE BÖLGEDE

Şişecam, bugüne kadar deprem bölgesine yaşam konteyneri, çadır, jeneratör, soba, kışlık kıyafet ve ayakkabı, teknik ve insani yardımların bulunduğu 45 tır  gönderdi. Depremzede vatandaşlar için 26 tır su, 4 tır süt, 3 tır ekmek ve 1 tır cam biberonu ilgili makamlara ulaştırıldı. Arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere 7 tane iş makinasını da bölgeye sevk eden Şişecam, Gönüllü Acil Vaka Ekibi-SAVE ile arama kurtarma çalışmalarında da yer aldı.  SAVE ekiplerinin hala sahada bulunduğu bildirildi.

 

ÇALIŞANLARINDAN GIDA VE GİYİM BAĞIŞI

Depremzedeler için Şişecam çalışanları ise  gıda, giyim ve hijyen ürünü bağışlarını da günlük olarak bölgeye göndermeyi sürdürüyor.

Bölgede ilk günden bu yana acil ihtiyaç olan tuvalet konusunda da adım atan şirket 168 adet mobil tuvaleti bölgeye ulaştırdı.Şişecam depremin vurduğu bölgelerde yaşayan çalışanları ve yakınları için günlük barınma, gıda, giyim, hijyen desteğine devam ederken, Mersin tesisinde misafirhane ve Adana işletmesinde 200 kişilik konaklama alanı oluşturuldu.

Şişecam, deprem bölgesine aynı ve nakti yardımlarla beraber 225 milyon TL destek sağladı.