Yeni Şirketler

Şişecam'ın Beykoz arazisi satışta

Karayolları ve İETT Garajı'ndan sonra İstanbul'un en değerli arazilerinden biri daha satış masasına konuyor. Şişecam, Beykoz fabrikası arazisinin satışı için İş Yatırım'a yetki verdi



ZİNCİRLİKUYU'DAKİ Karayolları arazisi ve Levent'deki İETT Garajı'ndan sonra çok konuşalacak, İstanbul'un en değerli arazilerinden biri daha yakında satışa çıkıyor. Türkiye'nin ilk sanayi tesislerinden biri olan, aynı zamanda 1934'de Atatürk'ün imzaladığı kararnameyle kurulan ilk cam fabrikası olan Paşabahçe Beykoz Fabrikası'nın deniz kenarındaki çok değerli arazisi satış masasına konuyor.


KAPIŞMA YAŞANACAK


ŞİŞECAM Grubu, Paşabahçe Cam Sanayi'nin aktifleri arasında bulunan fabrika arazisinin ihaleyle satılması için İş Yatırım'a yetki verdiğini Borsa'ya bildirdi. İETT Garajı'nın metrakaresi 15 bin 250 dolar, Karayolları arazisi ise 9 bin 600 dolara ihale edilmişti. Beykoz arazisinin de metrekare değeriyle bu satışları zorlaması bekleniyor. İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin Mart 2007'de sorular üzerine `Bizim de Karayolları arazisi ve İETT Garajı kadar değerli arazilerimiz var. Biri Paşabahçe arazisi' diyerek çok kıymetli olduğuna vurgu yaptığı Beykoz arazisi için imar durumu nedeniyle yatırımcılar arasında büyük bir kapışma yaşanması bekleniyor. Çünkü Beykoz arazi yıllarca sanayi tesisi olarak faaliyet göstermesine karşın imarda turizm ve konaklama alanı olarak görünüyor. Şişecam, arazinin dışında, Anadolu Cam ve Soda Sanayi'nden yapacağı hisse satışı ile de 500 milyon dolara yakın para girişi yaratmayı planlıyor.


GERGİNLİK ÇIKMIŞTI


PAŞABAHÇE Beykoz fabrikası, 1934'te 400 işçiyle kurulduktan sonra yıllar içerisinde 12 bin kişinin çalıştığı Türkiye'nin en büyük sanayi gruplarından biri haline geldi. 2002 yılında fabrika üstüste 4 yıldır zararda olduğu gerekçesiyle kapatıldığında 873 çalışanla fabrika yönetimi arasında haftalar süren büyük gerginlik yaşanmıştı. İşçiler günlerce fabrika binasını terketmemişti. Ardından emekli edilenlerin dışında geriye kalan 708 çalışana ise grubun diğer tesislerinde görev verilmesi teklif edilmişti.


 


Fabrika Beykoz'un en güzel yerinde


 


Son yıllarda gayrimenkul projelerinin gözde bölgelerinden biri olan Beykoz'un deniz kenarındaki en güzel konumunda bulunan fabrika arazisinin turizm imarı bulunuyor.


(Star)