28 / 04 / 2024

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı’nca (TÜSES), Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen “Yerel Seçimlere 5 Kala” panelinin “Nasıl bir yerel yönetim?” başlıklı oturumunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul'da bir milyonun üzerinde ilk kez oy verecek seçmen olduğuna dikkat çeken Resul Emrah Şahan, "Biz 2019’da 800 bin farkla İstanbul'u aldık. Şişli'de bu seçimde yeni seçmen sayısı 17 bin. Biz Şişli'de stratejik olarak 17 bin seçmeni hedefliyoruz" diye konuştu. 

Şişli de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000 den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

BirGün'de yer alan habere göre; CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, İstanbul Planlama Ajansı ve İBB ile 10 meydan için yarışmalar yaptıklarının altını çizdi ve 400 bin İstanbullunun gündelik yaşamı geçirdiği meydanlarla ilgili bir oy hakkını kullandığını belirtti. 

Şehirlerdeki derinleşen yoksulluğun yok edilmesine ilişkin politikalar sürdürdüklerini dile getiren Şahan, "Kent lokantaları, kreşler bunun bir örneği. Bakın buraya yalnızca 500 metre uzaklıkta Habitat kütüphanesinin açılışını yaptık. Normalde bir AVM projesiydi. İBB 8 bin metrekarelik bir alanı kütüphane, sessiz çalışma alanı haline getirdi" bilgilerini verdi. 

Şahan, Şişli'nin ise mega kentin kalbi olduğuna, gündüz nüfusun 3.5 milyon, kendi sınırları içerisindeki AVM'lerdeki günlük sirkülasyonun 2.7 milyon olduğuna, Mecidiyeköy'deki bir otobüs durağının sirkülasyonunun kendi nüfusunun 2.5 katı olduğuna vurgu yaptı. 

Şahan, "En çok turizm acentesinin olduğu, gayrisafi milli hasılanın yüzde 7’sine hakim şirketlerin merkezinin olduğu bir bölgeden bahsediyoruz" diye konuştu. 

Şişli de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000 den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

Resul Emrah Şahan, her gün Resmi Gazete'yi açarak güne başladığına ve İstanbul'da yeni bir rezerv alan ilan edilip edilmediğine baktığına dikkat çekti ve "Bomonti-Çağlayan hattını gözünüzün önüne getirin. Ben orada size 6 tane kurum söylerim. Turizm Bakanlığı özelleştirme, bizden önceki İBB, hepsi kafasına göre plan yapmış, bütünü görmeyen planlar yapmış. İstanbul'da sınır diye bir şey yok. Mahalle sınırları diye bir şey mevcut değil" açıklamasında bulundu. 

Şişli Belediyesi'nin karşısındaki bir alanın rezerv yapı alanı ilan edildiğinin altını çizen Şahan, bunun sebebini bilmediklerini belirtti. 

Konuya ilişkin açıklamasında "Çünkü İstanbul’un bu konuda karnesi kötü. Türkiye'nin bu konuda karnesi kötü. Kentsel dönüşüm yasalarıyla İstanbul’a yapılanı görüyoruz, biliyoruz. Bu kentin rantından elde edileni görüyoruz" diyen Şahan, Şişli'de 6306 kentsel dönüşüm yasası ile donatı alanı, pazar alanı, deprem toplanma alanı, yeşil alanlarından sağlanan imar rantının değerinin 5 milyar dolar olduğunu söyledi. 

İstanbul'a bakıldığında bu rakamın 85 milyar dolar olduğunu dile getiren Resul Emrah Şahan, "Şişli'nin yapı stoğunun yüzde 90’ı 2000'den önceye ait. Bu 5 milyar dolarla 2000 öncesi yapılmış tüm yapı stokunu yıkarak, yeniden yapabiliyorsunuz" dedi ve para kaldığını da belirtti.

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Altın fiyatları yatay seyrediyor! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ve gremse altın ne kadar oldu?

Kira anlaşmazlıklarında 129 bin 259 arabulucu başvurusundan 69 bin 239'unda anlaşma sağlandı! 


 


Geri Dön