19 / 05 / 2024

Şişli'nin göbeğinde tahliye yangını: Evden çıkarılmak istenen 3 kişi apartmanı ateşe verdi!

Şişli'nin göbeğinde tahliye yangını: Evden çıkarılmak istenen 3 kişi apartmanı ateşe verdi!

Ev sahibi ve kiracı kavgası boyut atladı.  Şişli'de izinsiz oturduğu ileri sürülen evin tahliyesine tepki göstererek yangın çıkaran 3 kişi, gözaltına alındı. 



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira krizi büyüyor. Hem ev sahipleri hem kiracılar sosyal medyadan sık sık mağduriyetlerini dile getirirken, basına da olaylar peş peşe yansıyor. Artık kira zammı ve tahliye anlaşmazlıkları tartışmalarla kalmıyor, kavgalara dönüşüyor. 

Şimdi de yeni bir ev sahibi kiracı kavgası İstanbul Şişli'de yaşandı. 
Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şişli'de izinsiz oturduğu iddia edilen evin tahliyesine tepki gösteren kişi, binayı yakmaya çalıştı. 

Şişli nin göbeğinde tahliye yangını: Evden çıkarılmak istenen 3 kişi apartmanı ateşe verdi!

Şişli'de Halide Edip Adıvar Mahallesi Kutlubey Sokak'ta 4 katlı bir apartmanda izinsiz oturduğu ileri sürülen kişi, binayı tahliye için gelen polis, belediye ve itfaiye ekiplerine karşı çıkarak tepki gösterdi. 

Ekiplere kapıyı açmayan kişi, çatı katına çıktı ve binanın dış cephesini ateşe verdi. 

Binanı çatısından düşen alevler dış cephenin bazı yerleri ile binanın önünde park halinde duranbir motosiklet ve araçlarda hasara neden oldu.

Şişli nin göbeğinde tahliye yangını: Evden çıkarılmak istenen 3 kişi apartmanı ateşe verdi!

Ekipler, binanın çevresinde güvenlik şeridiyle önlem alınırken, oluşan küçük çalı yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 

İkna çabalarında da sonuç alınamamasının ardından çilingir yardımıyla binaya giren ekipler, ateş yakan şüphelinin de aralarında yer aldığı 2'si kadın 3 kişi gözaltına aldı. Bu sırada fenalaşan bir kişi de ambulansla hastaneye götürüldü. 

Binanın yerinde daha önce gecekondu olduğu, mülk sahibi kurum tarafından yaptırılan apartmandaki resmi işlemler bitirilmeden söz konusu kişinin izinsiz oturduğu ifade edildi. 

Şişli nin göbeğinde tahliye yangını: Evden çıkarılmak istenen 3 kişi apartmanı ateşe verdi!

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan zam tartışmalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Ev sahipleri, yüzde 25 zam sınırına tepkili. Bu tepkinin nedeni kiracıların evlerinde neredeyse bedava oturduğunu savunmaları. 

2022 yılında uygulamaya alınan yüzde 25 artış sınırı, bu Temmuz ayında sona eriyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyadan tek tek taleplerini sıralarken; söz konusu uygulamanın bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtiyor. 

Çimsa'dan 1.2 milyon TL'ye depreme dayanıklı ev! Bir ayda üretiliyor!

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu: Kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!


Geri Dön