Şişli'nin Kanal İstanbul'u deniyor: Rezerv alanda iki bloklu yapı ve AVM yapılmasına tepki büyüyor!
İstanbul'da "rezerv alan" ilan edilen Şişli'deki arsaya iki bloklu yapı ve AVM inşa edilmesi planlanıyor. Vatandaşlar duruma 'Şişli'nin Kanal İstanbul'u olsun istemiyoruz' diyerek tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...
İstanbul, Şişli'de Kaptanpaşa Mahallesi'nde "Rezerv Yapı Alanı" şeklinde ilan edilen arsaya, başlangıçta 72 katlı bir rezidans inşa edilmesi planlanıyordu. Fakat yerel halkın yoğun tepkilerinin ardından projede değişiklik yapıldı ve 30 ile 27 katlı iki bloklu bir yapı ve bir alışveriş merkezi inşa edilmesine ilişkin karar alındı.
Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre; mahalle sakinleri, bölgenin 'Şişli'nin Kanal İstanbul'u olmasını istemediklerine dikkat çekerek planlara itirazlarına devam ediyor.
BELEDİYENİN AÇILDIĞI İPTAL DAVASI REDDEDİLMİŞTİ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "rezerv yapı alanı" olarak ilan edilen Şişli Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki arsada inşaat faaliyetleri devam ediyor.
İnşa çalışmaları sürerken, Türkiye Kent Konseyi Platformu ve Şişli Kent Konseyi, Şişli Belediye Başkanlığı önünde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Şişli Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ayşe Yıkıcı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıkıcı, 2021 yılında lınan 6306 sayılı yasanın sağladığı yetkiyle, Şişli'deki 24 bin metrekarelik arsanın "Rezerv Yapı Alanı" olarak ilan edildiğine, fakat Şişli Belediyesi ve yurttaşların hukuki mücadelesi sonucu, bu kararın 2022 Nisan'da iptal edildiğine dikkat çekti.
Yıkıcı, buna rağmen Bakanlığın Ağustos 2022'de arsayı ikinci defa aynı statüde ilan ettiğini ve Şişli Belediyesi'nin açtığı davanın 2023 yılında reddedildiğini belirtti.
Aktarılan detaylara göre; geçen Şubat ayında, Bakanlık Taşyapı'ya iksa ruhsatı verdi, fakat belediyenin incelemesinde ruhsata aykırı işlemlerin olduğunu belirlendi ve inşaat alanı mühürlendi.
Şişli Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ayşe Yıkıcı, yaptığı açıklamasında alanın "Şişli'nin Kanal İstanbul'u" olarak anıldığına dikkat çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Trafik Düzenleme Komisyonu'nun kararı olmaması sebebiyle inşaat sahasına araç girişini yasakladığını dile getiren Yıkıcı, Taşyapı'nın, tadilat ruhsatı hazırlayarak faaliyetlerini sürdürdüğünü aktardı.
Memur, emekli ve asgari ücretli İstanbul'da kaç maaşıyla ev alabilir? 14 yılda rakamlar katlandı!
Prof. Dr. Naci Görür’den ilk açıklama! Bu aralar Bitlis-Zagros hattına ve çevresine dikkat!
Uluslararası gayrimenkul yatırım fırsatları! Hangi ülke ne kadar kazandırıyor?