Konut

Sişli'nin lüks konut projeleri

Lüküs Hayat operetine de ilham veren Şişli, yeni konut projeleriyle eski günlerine dönüyor.

Bomonti'de başlayan hareketlilik FeriLoft projesiyle Feriköy'e de sıçradı. Modern mimarideki ilk örneklerin yükseldiği ve apartmanlarıyla Cemal Reşit Rey'in ünlü "Lüküs Hayat" operetine de konu olan Şişli, yeniden eski cazibesine kavuşuyor.

Son iki üç yılda Bomonti'de yükselen yeni konut projeleri, Şişli'yi tıpkı 20. yüzyıl başında olduğu gibi 21. yüzyılda da yeni konutlarla modern şehir hayatının simgesi haline getirecek. Ant Yapı, Ofton, Tekfen ve Hoffman ve Taşyapı bölgede inşaatlarını sürdürüyor. IC Holding, Bomonti Bira Fabrikası'nın yerine kültür merkezi ve otel yapıyor.

FERİKÖY DE HAREKETLENDİ

Bomonti'de projeler tam gaz sürerek buradaki hareketlilik hemen yanındaki Feriköy'e de sıçradı. Kemerburgaz ve Göktürk'deki butik projeleriyle tanınan Doğa Gayrimenkul, 98 dairelik FeriLoft projesiyle Feriköy'e ilk adını atan firma oldu. Firmanın ortağı Ari Duek, "Dinamik, kenti yaşamayı seven kişilere 1+1'den 5+1'e kadar değişen tipte dairelerimiz var" dedi.

Proje, 98 konutu içeren 4 blok ve 50 apart dairenin yer aldığı, butik otel olarak hizmet verecek FeriSuites bloğundan oluşacak. İlk etapta 52-177 metrekare arasında değişen 58 bağımsız bölümün satışa sunulduğu proje, Aralık 2010'da teslim edilecek. Fiyatlar ise 131 bin 200 dolar-408 bin dolar arasında değişiyor. Satışa sunulan iki bloğun altında 1500 metrekare kiranabilir dükkan alanı bulunuyor.

3 BiN YTL'DEN BAŞLIYOR 6 BiNE KADAR ÇIKIYOR

IC Holding (Otel ve Kültür Merkezi): Bomonti Tekel Bira Fabrikası'nda 1000 yataklı otel ve 3500 kişilik kongre merkezi projesi başlayacak.

Hoffman İnşaat (Palms Bomonti): 6000 metrekarelik alanda 320 dairelik konut projesi kasımda start alacak. Daireler 35 - 160 metrekare arasında.

Extensa Grup: Ocak 2009'da, 18 bin metrekarelik alanda beş katlı yatay bir konut projesi yapacak. Ortalama metrekare fiyatı ise 3500 dolar.

Ofton İnşaat (Elysium Fantastic): Elysium Residence'ın ardından, Kurtuluş'ta Elysium Cool ve Bomonti'de Elysium Fantastic'in yapımına başladı. Metrekare fiyatları 3500 - 4975 dolar arasında.

Dap Yapı: Cendere Vadisi'nde gerçekleştirilecek projenin ayrıntıları 2008 Aralık ayında açıklanacak.

Taşyapı: Bomonti'de gerçekleşecek rezidans projesi henüz projelendirme aşamasında.

Ant Yapı (Anthill Residence): 54 katlı ve iki kulede toplam 800 daireden oluşuyor. Metrekare fiyatı 3 - 6 bin dolar arasında.

Tekfen (Oz Residence): Bomonti'de Gürcü Katolik kilisesinin olduğu arazide, bölgenin yapısına uygun rezidans projesi geliştiriyor.

Bugün