Yeni Şirketler

SİT alanları imara açılamayacak

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Dönem Sözcüsü Ali Arif Cangı, Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği'nin, açtıkları dava sonucu Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiğini bildirdi.

Cangı, yaptığı yazılı açıklamada EGEÇEP'in, 13 Haziran 2006'da Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği'nin iptali için dava açtığını belirtti.

Danıştay 6. Dairesinin tebliği iptal ettiğini ifade eden Cangı, şunları kaydetti: "Önce, 12 Nisan 2006'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 13 ve 14.

Maddeleri Gereğince Yürütülen İşlemlere İlişkin Yönerge kabul edilmiş, ardından 13 Haziran 2006 tarihli Resmi Gazete'de Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği yayımlanmıştı. Yönerge ve Tebliğ ile Hazineye ait korunması gereken kültür ve tabiat varlıklarının, sit alanlarının gerçek ve tüzel kişilere satışı, kiralanması ve tahsis edilmesinin alt yapısı oluşturulmuştu.

Danıştayın iptal kararıyla, sit alanlarındaki Hazine arazileri ve taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığının izni olmaksızın devredilmesi ve imara açılması yolu kapatıldı."