Kent Haberleri

Sivas Hafik Gölü'ne restoran yapılacak!

SİVAS İl Özel İdaresi, Hafik Gölü'nü turizme kazandırmak amacıyla başlatığı çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Hafik Gölü kenarına restoran yapılması amacıyla protokol imzalandı.

Hafik Gölü çevre düzenleme projesi içerisinde; açık hava spor alanları, rekreasyon alanları , piknik alanları, iskele, kuş gözlem kuleleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, çay bahçesi, restoran, kamp alanları yapılması planlanıyor. Projenin tüm göl çevresi düşünülerek master planlarının hazırlandığını belirten Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "İdaremiz, Hafik Kaymakamlığı ve Hafik Belediye Başkanlığı ile birlikte 'Hafik Gölü Çevre Düzenleme Projesi'ni hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Bu kapsamda İdaremiz ile Hafik Kaymakamlığımız arasında protokol imzalayarak Hafik Gölü'ne ilk olarak restoran yapacağız. Altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak Hafik Gölü'ne nazır nitelikli bir mekan yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 'Hafik Gölü Çevre Düzenleme Projesi' tamamlandığı zaman ülkemize örnek bir mekan olacak. Çalışmalarımızı etaplara bölerek, yapımını tamamlayacağız. Göl kenarında yer alan ve şahıslara ait arazilerin kamulaştırılması için gerekli imar alanları ile ilgili resmi izin alma çalışmaları da devam ediyor. Gölün çevre düzenleme faaliyetleri 3 yıl sürecek. Proje sona erdiğinde, Sivas bir değeri daha kazanacak. Aynı zamanda Hafik Gölü'nü turizme kazandıracağız. Projenin hayata geçmesinde, kamuoyunu bilgilendiren teknik ve idari bilgileri bizimle paylaşan Hafik Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı ise, "Projenin hayata geçmesi için göl kenarına restoran yapılacak. Hafik Gölü Sivas'a en yakın yerlerden biridir. Vatandaşlarımız on veya on beş dakika içerisinde bu alana ulaşabilirler. Proje ilk planlandığında küçük bir alanda düzenleme yapılacaktı. Sivas İl Özel İdaresi'nin projeye dahil olması ile birlikte proje, Türkiye'nin en güzel göl düzenleme çalışması olacak" diye konuştu.



Hürriyet