Kent Haberleri

Sivas Halil Rıfat Paşa İlkokulu yenilendi!

Halil Rıfat Paşa İlkokulu yeni mimarisiyle adeta göz kamaştırıyor. Kaba inşaatın tamamlanarak, binanın cephe giydirmesine kadar sona yaklaşıldığı okul binasında, sadece sınıf alanlarındaki iç dizayn ve bahçe düzenlemesi kaldı

Halil Rıfat Paşa İlkokulu yeni mimarisiyle adeta göz kamaştırıyor. Kaba inşaatın tamamlanarak, binanın cephe giydirmesine kadar sona yaklaşıldığı okul binasında, sadece sınıf alanlarındaki iç dizayn ve bahçe düzenlemesi kaldı


2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılında depreme dayanıklılık testinde olumsuz sonuçlarının çıkmasıyla yıkılma kararı verilen Halil Rıfat Paşa İlkokulu, yeni görüntüsüyle adeta burada eğitim görecek öğrencileri heyecanlandırıyor.

Eski mimarisiyle yakından uzaktan ilgisi olmayan Halil Rıfat Paşa İlkokulu, 1958 yılında 1650 metrekarelik bir alanda eğitim-öğretim hayatına başlamıştı. Eğitime başladığı ilk yıllarda iki katlı olarak eğitim verilen bu binada daha sonra ek bir kat atılarak toplam 3 katlı haliyle 16 derslik haline getirilmişti.


ÖĞRENCİLER VALİ M. LÜTFULLAH BİLGİN’E TRANSFER EDİLDİ


2014-2015 yılında mevcut binanın eğitim-öğretime yetersiz geldiği ve binanın depreme dayanıklılık testinde olumsuz sonuçların ortaya çıkmasından dolayı 17 Şubat 2014 tarihinde eğitim-öğretime ara verildi. Bu tarihten itibaren Halil Rıfat Paşa İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler, Vali M. Lütfullah Bilgin İlkokuluna transfer edildi. Böylece Halil Rıfat Paşa İlkokulu ile Vali M. Lütfullah Bilgin İlkokulu öğrencileri 2014 yılında bu yana aynı binayı dönüşümlü olarak yani ikili eğitim sistemiyle kullanmaktaydı.


1 YIL BOŞ BEKLETİLDİ

Eğitime ara verildikten sonra 1 yıl yıkılması ve ihaleye çıkılması beklenen bina o yıllarda yabancı madde ve alkol kullananların mekanı haline gelmiş ve çevre halkını oldukça yüksek derecede rahatsız ediyordu. Eski binanın her geçen gün gençler tarafında camları kırılıyor ve demirleri sökülüyordu.


İSİM DEĞİŞİKLİĞİNDE SON ANDA DÖNÜLDÜ

57 yıl Halil Rıfat Paşa İlkokulu olarak eğitim-öğretimin verildiği okulun ismi Malazgirt olarak değiştirilecekti. Hatta okul ihalesine de bu isimle çıkıldı. Buna karşı çevre halkının ve burada okumuş eski öğrencilerin okul ismindeki değişikliğe karşı verdikleri tepkiyi gazetemiz olarak gündeme taşımıştık. Bunun üzerine Sivas Eski Valisi Alim Barut, durumu fark ederek, “Halil Rıfat Paşa, Sivas ile özdeşleşmiş önemli bir devlet adamıdır. İnşaat devam ederken isminin değiştirilmesi söz konusu olmayacak “ifadelerini kullanarak Malazgirt olarak değiştirilmesi kararına karşı çıkmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü teknik ekipleri ile okulun inşaat alanına giderek bazı incelemelerde bulunarak Okul isminin değişmeyerek Halil Rıfat Paşa İlkokulu olarak kalacağını söyleyerek son noktayı koymuştu.


2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİMDE HİZMET VERECEK

Okulun boşaltılmasından sonra yaşanan tüm sıkıntılar ise binanın yıkılarak, ihaleyi alan firmanın 8 Mayıs 2015 tarihinde temeli atmasıyla son buldu. İşin süresi 300 gün olarak bildirilen okul inşaatında, hiçbir sıkıntı yaşanmadan belirtilen tarihte hemen hemen tamamlanmış durumda. Kaba inşaatın bitirildiği okul binasında, dış cephe giydirmeleri ise geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Bulunduğu semte dahi modern bir hava katan Halil Rıfat Paşa İlkokulu, yeni görüntüsüyle de burada okuyacak ve eğitim verecek öğrenci ve öğretmenleri heyecanlandırmaya başladı.


İrade