28 / 04 / 2024

Sivas'a 54 bin metrekarelik millet bahçesi müjdesi!

Sivas'a 54 bin metrekarelik millet bahçesi müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sivas Belediyesi tarafından 27 Haziran Öğretmenler Parkı ile yıkılan hastanenin yerleşkesi birleştirilerek inşa edilecek olan millet bahçesi ve kapalı otopark projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.



Sivas'a 54 bin metrekarelik millet bahçesi yapılıyor. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sivas Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 54 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen söz konusu projeyi yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bazı bilgiler aldı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada görüşleri yer alan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, dünyanın en büyük, en güzel tarihi meydanlarından birinin bulunduğu Sivas'ta, Tarihi Kent Meydanı'nı büyütecek ve görselliğini daha da artıracak önemli bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada söz merakla beklenen millet bahçesi projesinin tam tamına 54 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirildiğini kaydeden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Yeni millet bahçesini kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine açmış olacağız. Kütüphane, millet kıraathanesi, yürüyüş ve koşu yolları, spor alanları, festival alanı, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı otoparklarıyla yeni bir yaşam alanı oluşturduk." dedi.

Sivas a 54 bin metrekarelik millet bahçesi müjdesi!

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin açıklamasında 27 Haziran Öğretmenler Parkı ile bir süre önce yıkılan Numune Hastanesi yerleşkesinin kentin yeni nefes alma alanı olacağına değinerek, şöyle konuştu: "Merakla beklenen yeni millet bahçesinin, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ve kentsel yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkı vereceğine inanıyoruz. Hummalı bir çalışma içindeyiz. Söz konusu projenin artık son aşamasına geldik. Peyzaj düzenlemeleri hız kesmeden sürüyor. Bizim işimiz, derdimiz, mücadelemiz, kentimize değer katacak olan projeleri hayata geçirmek. Söz vermiş olduğumuz bu projemizi bitirmenin hep beraber mutluluğunu yaşayacağız. Hizmet ve eser siyasetimize hız kesmeden devam edeceğiz."


ERZURUM'UN YENİ MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde hayata geçirilen 1072 Saltuklu Millet Bahçesi'nin açılışı yapıldı. Söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yakutiye Belediyesi tarafından 10 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen millet bahçesi, Yakutiye Müftüsü Selim Şahin'in okuduğu duadan sonra kurdele kesilerek açılmıştı.


 


Geri Dön