Dış Piyasalar

Sivaslı iş adamlarından İran'a yatırım!

Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği (SİVGİAD), DEİK Türk-İran İş Konseyi ile beraber ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım fırsatlarını değerlendirilmesi için Tebriz ile Tahrana ticari gezi düzenledi.

Batılı ülkelerin ambargoları kaldırmasının ardından İran'a olan ilgi gittikçe artıyor. Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği (SİVGİAD), DEİK Türk-İran İş Konseyi ile beraber ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım fırsatlarını değerlendirilmesi için Tebriz ile Tahrana ticari gezi düzenledi. Sanayi ve serbest ticaret bölgelerini inceleyen, ekonomik sempozyumlara katılan, ikili temaslarda bulunan SİVGİAD üyesi iş adamları, İran'ı fırsatlar ülkesi olarak değerlendirdi. İranlı iş adamları ile inşaat, plastik, kimyasal, kozmetik, medikal, turizm, mobilya, tekstil, gıda ve madencilik sektörlerinde yatırım fırsatları değerlendirildi. SİVGLAD Başkanı Murat Açıl, "İran yatırımda oldukça geri kalmış bir ülke ve yaklaşık 80 milyon nüfusa sahip bir fırsatlar bahçesi. Eğer yatırım yapmakta ve ortaklık kurmakta gecikirsek, kaçan balık inanümaz büyük olacak. Çulpa bölgesi 20 yü vergiden muaf ve bu bölgede işçilik yüzde 20 daha avantajlı. Ayrıca enerji ucuz. Çeşitli sektörİerde bölgeye, 2016 sonuna kadar 100 milyon dolar yatırım yapmayı düşünüyoruz" dedi. 


Türkiye Gazetesi



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


SİVASLI Girişimci ve İş Adamları Derneği (SİVGİAD), İran ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi için Tebriz ve Tahran’da temaslarda bulundu. Gezi sırasında İranlı ve Sivaslı iş adamları arasında inşaat, plastik-kimyasal, kozmetik, medikal ve ilaç, turizm, mobilya, tekstil, gıda, madencilik sektörlerindeki yatırım fırsatları değerlendirildi. SİVGİAD Başkanı Murat Açıl “Eğer buraya yatırım yapmakta ve İranlı iş adamlarıyla ortaklık kurmakta gecikirsek kaçan balık büyük olacak. Çulpa Bölgesi 20 yıl vergiden muaf ve bu bölgede işçilik yüzde 20 daha avantajlı. Fizibilite çalışmaları biter bitmez çeşitli sektörlerde bölgeye yatırım yapmayı ve bu yatırımların 2016 sonuna kadar 100 milyon dolar olmasını hedefliyoruz” dedi. 


Vatan