İş Fırsatları

Sivas’ta açılması planlanan fakülte için yapılan arsa talebine olumlu cevap geldi

Sivas Belediyesi, Sivas’ta açılması planlanan fakülte için yapılan arsa talebine olumlu cevap verdi

Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ETÜ) Sivas’ta açmayı düşündüğü fakülte için yaptığı arsa talebine olumlu cevap verdi.
Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, düzenlediği basın toplantısında, TOBB ETÜ’nün Sivas’ta kurulması için bir süredir yer arayışlarının devam ettiğini belirtti.

Sivas TSO’nun 26 Mayısta kendilerine bölge trafik alanında bir arsa talebi olduğunu, bunun için yazılı başvuru yaptıklarını anlatan Ürgüp, bu yazının kendilerine ulaşmasının ardından bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Ürgüp, Yapı Mahallesi’nde bölge trafik alanında kendilerinden istenen arsayla ilgili TSO’nun talebini değerlendirdiklerini ifade ederek, açılacak fakültenin kentin eğitim, kültür, sosyal hayatına katkısını göz önüne alarak, bu talebi prensip olarak uygun gördüklerini açıkladı. TSO’ya yapılması planlanan bina ve fonksiyonlarına ait etütlerin kurumlarına ulaştırılması halinde yapılacak çalışmalara yetkili birimlerince öncelik verileceğinin yazılı olarak bildirildiğini anlatan Ürgüp, "Bundan sonraki süreç artık Ticaret ve Sanayi Odamızdadır. Memleketteki işbirliğine her toplantıda vurgu yaparak, çok önem verdiğimi sürekli beyan ediyorum. Sadece arsayı verip bu işten sıyrılmak mantığında olmadığımızı, bu konuda samimi olduğumuzu, bundan sonraki süreçte de katkı sağlamaya hazır olduğumuzu bildiriyorum" dedi.

Ürgüp, fakülte için hazırlanacak proje ve binanın yapımı konusunda da işin takipçisi olacaklarını belirterek, toplantıda belediyenin ramazan faaliyetleri, kent bilgi sistemi, tarihi Çorapçı Hanı restorasyonu, imar revizyon planı, yaz dönemi çalışmaları, altyapı, fen işleri, park-bahçe çalışmaları, kaplıcalarda yapılan yenilikler ve yeni muhtarlık binaları hakkında da bilgi verdi.
AA