Genel

Sivas'ta yeni Karşıyaka Köprüsü yapıldı, yolu unutuldu!

Sivas kent merkezi ile 2 mahalle ve 40 köyün Kızılırmak üzerinden bağlantısını sağlamak amacıyla 2008 yılında inşa edilen 208 metre uzunluğunda ve 11,5 metre genişliğindeki yeni Karşıyaka Köprüsü'nde yol bağlantıları yapılmadı!

Sivas kent merkezi ile 2 mahalle ve 40 köyün Kızılırmak üzerinden bağlantısını sağlamak amacıyla 2008 yılında inşa edilen 208 metre uzunluğunda ve 11,5 metre genişliğindeki yeni Karşıyaka Köprüsü, aradan geçen yaklaşık 3 yılda bağlantı yollarının yapılamaması nedeniyle ulaşıma açılamadı.

2 milyar 858 bin liraya malolan köprü 3 yıldır ulaşıma açılmayı beklerken ulaşım Selçuklulardan kalma Kesik Köprüden yapılıyor. Uzmanlar tarihi köprünün ağır tonajlı vasıtalardan etkilendiğini belirtiyor. Ayrıca bu köprüden iki aracın yan yana geçmesi de mümkün olmuyor.Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Karşıyaka Köprüsü, benden önceki dönemde Özel İdare tarafından ihale ettirilerek yapılmış bir köprü. Yolları yok, belediye yolları ile ilgili bir şey yapmamış. Yani köprünün yapım aşaması da belediyenin çok kontrolünde gelişmemiş, bir irtibatsızlık, bir koordine bozukluğu olmuş dedi. Yolların ne zaman tamamlanacağı konusunda ise henüz bilgi verilmedi.

Yeniçağ