Kent Haberleri

Siverek'te eğitim yatırımları sürüyor!

Siverek’te geçen yıl yapımına başlanılan, 2014 yılında ihaleleri devem eden toplamda yapılacak olan 63 okulun bir kısmının inşaatı biterken, bir kısmının inşaatının devam ettiği belirtildi...


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eğitim yatırımları devam ediyor.


Siverek’te geçen yıl yapımına başlanılan, 2014 yılında ihaleleri devem eden toplamda yapılacak olan 63 okulun bir kısmının inşaatı biterken, bir kısmının inşaatının devam ettiği belirtildi.


İlçenin Bağlar Mahallesi’nde bulunan Şehit Metin Gençdal Ortaokulu’nun yanında yapımı devam eden 24 derslik Metin Gençdal Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Kaymakam Erkal, konu ile ilgili verdiği bilgide şunları söyledi:


“2013 yılı yatırım programında ilçemizde yapımı karlaştırılan 63 okulumuzun ihalelerinin büyük bir kısmını geçen yıl tamamladık, geriye kalanları da bu yıl ihale yaparak yapımına başladık. Okullarımızın bir kısmının inşaatı bitmiş durumda bir kısmı ise devam ediyor. Yıl sonuna kadar inşaatlarımızın tamamı tamamlanmış olacak. Okullarımızın tamamlanmasıyla birlikte ilçemize 750 yeni derslik kazandırılmış olup derslik sıkıntımız giderilecektir.”



Doğu Rehberi