29 / 04 / 2024

Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yeni binasında son durum!

Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yeni binasında son durum!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yeni binası olacak olan alanda incelemeler yaptı.



 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Sivil Savunma Müdürlüğü’nün yeni binası olacak olan alanı inceledi.

Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, inceleme boyunca Başkan Altınok Öz’e AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak ve Sivil Savunma Birim Sorumlusu Yasin Sülük de eşlik etti. Başkan Altınok Öz ve beraberindekiler, Esentepe Mahallesi’ndeki Sivil Savunma biriminin merkezi olacak binada incelemeler yaptı.

“Geçmişten Ders Çıkarmak Zorundayız”

Başkan Altınok Öz, tüm Türkiye’nin olduğu gibi Kartal’ın da ciddi bir afet riski taşıdığını ve Kartal Belediyesi’nin her zaman bu riski ciddiye aldığını belirtti. AKUT’un Türkiye’de özellikle arama kurtarma konusunda ciddi çalışmalara imza attığını söyleyen Başkan Altınok Öz, “Bugün AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ile birlikte Sivil Savunma birimimizin yeni binasında incelemelerde bulunduk. Bu bina aynı zamanda bir eğitim binası olarak kullanılacak. Türkiye, yakın tarihinde maalesef afet konusunda sınıfta kalmıştır. Geçmişten ders çıkarmak zorundayız. Yerel yönetimlere bu konuda ciddi görevler düşüyor. Deprem dönüşüm çalışmaları sayesinde şu ana kadar 45 bin 474 Kartallının hayatını kurtardık. AKUT’un tecrübesi ve fikirleri bizim için çok değerli. Bugün Sivil Savunma binamızda AKUT Başkanımız Nasuh Mahruki ile birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.


Geri Dön