Ekonomi

Skandal fotoğraf sonrası Sabancı Holding'den açıklama

Skandal fotoğraf sonrasında Sabancı Holding'den "2 milyar dolarlık kaynak ayırdık, sonuna kadar sahada olacağız" açıklaması geldi.Sabancı Holding bugün yaraların sarılması için sahada olacağını açıkladı

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı'nın binlerce yurttaşın hayatını kaytettiği, binlercesinin de enkaz altında kaldığı ulusal yas döneminde ABD'den paylaştığı parti fotoğrafı ile büyük bir tepki çekmişti. Sabancı Holding bugün yaraların sarılması için sahada olacağını açıkladı.

Sabancı Holding deprem bölgesine yapılan yardıkla ilgili açıklama yaparak, yardım için tahsis edilen kaynağın 2 milyar liraya ulaştığını açıkladı. Yapılan açıklamada "Tüm yaralar sarılana kadar sahadayız" ifadesi kullanıldı. Sabancı Holding "Bugüne dek enerji, arama kurtarma, barınma, gıda ve temel ihtiyaç dağıtımı alanlarında depremden etkilenen halkımıza tahsis ettiğimiz kaynak 2 milyar TL’ye ulaştı. Depremden etkilenen halkımıza umutlu bir gelecek kurmak için şimdi ve tüm yaralar sarılana kadar sahadayız. Seferberliğimiz devam ediyor" açıklamasını yaptı. 

TAHSİS EDİLEN KAYNAK 2 MİLYAR TL'YE ULAŞTI

Sabancı Holding deprem bölgesine yönelik çalışmalarına ilişkin açıklama yaparak 15 bin trafoya yeniden enerji sağlandığı; 750 konteyner ev, 148 mobil tuvalet ve 75 bin yardım paketinin gönderildiği dile getirildi. Sabancı Holding'in açıklamasında "Sabancı Topluluğu olarak, şirketlerimiz ve Sabancı Gönüllüleri ile ilk günden itibaren sahadayız, yaraların sarılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne dek enerji, arama kurtarma, barınma, gıda ve temel ihtiyaç dağıtımı alanlarında depremden etkilenen halkımıza tahsis ettiğimiz kaynak 2 milyar TL’ye ulaştı" ifadesine yer verildi. Yapılan açıklamada bu sürecin uzun bir maraton olduğu vurgulanarak, bölgedeki 7 bin çalışan, yakınları ve depremden etkilenen vatandaşlara umutlu bir gelecek kurmak için şimdi ve tüm yaralar sarılana kadar sahada olacakları dile getirildi.

SUZAN SABANCI BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Sabancı Holding bünyesindeki Akbank'ın bağışlardan EFT ücreti alması tepkiyle karşılanmış ardından Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı'nın Florida'dan parti fotoğrafı paylaşması büyük bir skandal olarak değerlendirilmişti. Ulusal yas ilan edilen ve binlerce kişinin enkaz altında kaldığı ve hayatını kaybettiği böyle bir dönemde paylaşılan parti fotoğrafı Akbank'ın boykot edilmesi çağrılarını da beraberinde getirmişti. Sabah Yazarı Dilek Güngör konuyu bugünkü köşesine taşımış ve "Suzan Hanım, kendi bankasının personelinin cenazeleri defnedilirken, Sabancı Holding, depremde hayatını kaybeden çalışanları için başsağlığı ilanı verirken, böyle bir fotoğrafı sosyal medya hesabına koyuyor. Pes…" ifadesini kullanmıştı.