Otomobil

Skoda’dan elektrikli yarış arabası Vision GT

1957 efsanesi olan 1100 OHC Coupe modelini yeniden tasarlayan Skoda, elektrikli yarış aracı konseptini tanıttı. VISION GT ismi verilen konsept araç esnek tasarlanan koltuğu ile G kuvvetini yarışlarda en aza indirmeyi planlıyor.VISION GT adı verilen bu ilginç model bilgisayar ortamında yapıldı ve markanın tam elektrikli olan yarış aracı vizyonunu da ortaya koydu

Skoda, 1957 yılına ait efsanevi olan Skoda 1100 OHC Coupe modelini büyüleyici bir şekilde tekrardan yorumlayarak bir konsept olarak sunumu yaptı. VISION GT adı verilen bu ilginç model bilgisayar ortamında yapıldı ve markanın tam elektrikli olan yarış aracı vizyonunu da ortaya koydu.

Skoda 1100 OHC’den de ilham alınarak tasarlanan VISION GT’de dijital çağın sürdürülebilirlik ve duygusal tasarım anlayışına birlikte yer verildi. Daha önce de 130 RS, FELICIA ve RAPID MONTE CARLO gibi oldukça ikonik araçları yeniden yorumlayan Çek otomobil devi Skoda, bu defa da dijital VISION GT ile bu geleneğine devam etmiş oldu.

VISION GT, 1100 OHC gibi kırmızı tonda renge sahip ve üstü açık bir yarış aracı oldu. Tek koltuklu olarak tasarlanan bu konseptte sürücü aracın tam ortasında yer alıyor. Fütüristik karbon direksiyon simidi altı ve üstü düz olarak tasarlandı. Öte yandan bununla birlikte direksiyonun üzerinde ise cam ve bir ekran olarak görev yapan ayrı bir bölüm de yer alıyor. Önemli bilgiler direkt olarak buradan sürücünün kask vizörüne yansıtılıyor. Esnek bir şekilde monte edilen aktif sürüş koltuğu ise G-kuvvetlerini yarış sırasında optimum seviyeye azaltmaya yarıyor.

VISION GT’nin farklı dış tasarımında temiz çizgiler ve aşırı keskin yüzeyler oldukça dikkat çekiyor. Mevcut Formula E yarış araçlarının özel tasarımlarından da izler taşıyan konseptte iki parçalı olmak üzere arka kanat da yer alıyor. Aktif aerodinamikler ise her zaman ideal sürüş performansının elde edilmesine olanak sağlıyor.

Yeni Skoda logosu üst kanat profillerinin arasında bir hologram olarak yer alırken aynı zamanda aracın ön bölümünde de kendisini şık bir şekilde gösteriyor.

Öte yandan Skoda, yüzde 100 elektrikli modelden önce Octavia'nın saf içten yanmalı ve şarj edilebilir hibrit versiyonunu yenileyerek 2024 yılında satışa sunacak. Ardından sıra elektrikli Octavia'ya gelecek.