05 / 01 / 2025

Soğanlı Kentsel Dönüşüm alanı yerleşime açıldı!

Soğanlı Kentsel Dönüşüm alanı yerleşime açıldı!

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Adayı Mustafa Dündar, yeni dönemde hayata geçireceği projelerini anlattı.



Bursa Osmangazi'de iki dönem üst üste seçilen tek belediye başkanı olan Mustafa Dündar, AK Parti'nin üçüncü kez adayı oldu. 2009'dan beri ilçede görev yapan Dündar, dev bütçeli projeleri kente kazandıracaklarını söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nden Eren Aka'nın haberine göre; projelerini anlatan Mustafa Dündar, “Tarihi şehir Bursa’da Osmanlı’ya payitahtlık yapmış olan Osmangazi, aynı zamanda Türkiye’nin dördüncü büyük ilçesi. Osmanlı bu topraklarda kurularak 3 kıtaya yayıldı. Kurucu şehir Bursa’da Osmangazi, her yönüyle bir cazibe merkezi. Sanayi şehri olmanın yanı sıra tarihi, turistik ve doğal zenginliklere de sahibiz. Ortaya konulan projeler, hizmetler, kurumsal yapı ve bütçe bakımından Türkiye’nin en iddialı belediyesiyiz” diye konuştu.

Tarihi mirastan ulaşıma, eğitimden spora, kentsel dönüşümden kültür sanata, sağlıktan sosyal belediyeciliğe kadar her alanda birçok yatırımı hayata geçirerek Bursa'ya kazandırdıklarını söyleyen Dündar, “Önümüzdeki dönemde de her biri kendi alanında öncü olan projeleri hayata geçirerek şehrin çehresini değiştireceğiz. Yeni dönemde hedefimiz sadece Osmangazi ya da Bursa’da değil tüm Türkiye’de iz bırakacak projeleri hayata geçirmek” açıklamasında bulundu.

TURİZMCİLERİN YENİ ROTASI’

Fetih Müzesi’nin Bursa ve ülke turizmine önemli katkısının olacağının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Müzemiz, 3 ayda turizmcilerin yeni rotası oldu. Bu müzeyle birlikte çarşı esnafımıza bir hareket gelmeye başladı. Mühendislik harikası müzemiz, yeşil bina konseptiyle de öne çıkıyor. Yüzde 35’e varan bir enerji tasarrufu sağlanıyor. 42 metre açıklığı ile Türkiye’nin en büyük kubbesini inşa ettik. Dünyadaki bütün panoramik müzelerde savaş sahneleri anlatılırken, Panorama 1326 Bursa’da barış ortamı resmediliyor. Böylece diğer müzelerden farkımız öne çıkıyor. Bunu biz değil, Dünya Panoramalar Birliği’nden gelen ziyaretçiler söylüyor” şeklinde konuştu.

resim

Bursa’nın merkezinde son yıllarda çöküntü alanı haline gelen Santral Garaj Bölgesi’ni yaptığı kamulaştırma ve yıkımlarla temizleyen Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Osmangazi Meydanı’ projesiyle sadece Osmangazi’nin değil tüm Bursa’nın çehresini değiştirdi.

Dev proje için bu zamana kadar toplam 84 bina kamulaştırılarak yıkıldı ve 22 bin 500 metrekarelik alan elde edildi. Osmangazi Belediyesi, kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 145 milyon TL ödeme yapıldı.

Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesinin de bölge halkının sosyal donatı alanı ihtiyacına son veriyor.  Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesinin park ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları ile planlı şehirleşmenin en güzel örneği olurken, içerisinde yer alan ve bodrum artı 3 kattan oluşacak kültür merkezi de alışveriş alanları, PTT, 2 muhtarlık, toplantı salonları, atölyeler, nikâh, sergi salonları, kafeterya ve sosyal medya fırsatıyla yepyeni bir kimlik kazandıracak.

Tarihi mirasın korunması için çalışmalar olduğunu söyleyen Başkan Dündar, “Eski Bursa olarak diye bilinen Hisar bölgesini, tarihi yapısıyla yeniden ayağa kaldırıyoruz. Buradaki çalışmalarda son aşamaya geldik. Bu bölgede arkeopark çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında Tarihi Tahtakale Çarşısı’nı çöküntü halden kurtararak yeniden cazibe merkezi haline getirdik. Şadırvanlı Han, Filiboz Mescidi, Gazzeli Ahmet Kültür Merkezi gibi tarihi yapıları yeniden şehrimize kazandırdık. Tarihi mirasın korunmasına yönelik çalışmalarımız artık belediyemizin rutin işlerinden oldu” dedi.

BORÇSUZ BELEDİYE
10 yılda hayata geçirdikleri vizyon projelere rağmen borçsuz ender belediyelerden olmalarını şu şekilde açıklayan Başkan Dündar, “Kurumsal yapımız çok güçlü. Şeffaf bir yönetim anlayışına sahibiz. Tasarruf ve akıllı yönetimle bütçeyi verimli şekilde kullanıyoruz. Yapmış olduğumuz disiplinli yönetim, planlı çalışma ve bütçenin akıllıca kullanılması Osmangazi’nin kazanmasına vesile oluyor” dedi.

DEPREMDEN DEĞİL KONUTLARDAN KORKMALIYIZ

Depremin büyüklüğünden çok, yaşadığımız konutlardan korkmalıyız” diye konuşan  Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şunları söyledi: ''Hamitler, Güneştepe ve Yunuseli, Demirtaş, Panayır başta olmak üzere Osmangazi’nin birçok noktasında 32 bin bina yapıldı. Ne kadar güvenli konut, o kadar sağlıklı yaşam. Bizler de bu anlayışla şehrimizi yenileyerek bu güvenli şehri oluşturmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, depreme dayanıklı konutlar inşa etmek.”

Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm kapsamında  Millet Bahçesi’nin çocuk oyun alanları, koşu yolu, fitness ve aktivite alanları ile Bursa’nın merkezinde vatandaşların rahat nefes alabileceği ve güzel vakit geçirebileceği yeni bir cazibe merkezi olması amaçlanıyor. Başkan Mustafa Dündar, şu ifadeleri kullandı:
 “Soğanlı’da 42 hektarlık alanda yeni bir şehir kurduk. Geniş caddeleri ve sosyal donatı alanlarıyla modern şehrin ortaya çıktığı bu projemizi, Millet Bahçesi projesiyle taçlandırıyoruz. Böylece yeniden ‘Yeşil Bursa’ dönüşümüne katkı sağlıyoruz”


Geri Dön