27 / 04 / 2024

Soğanlı Millet Bahçesi Türkiye'nin en özgün millet bahçesi olacak!

Soğanlı Millet Bahçesi Türkiye'nin en özgün millet bahçesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Osmangazi Belediyesince hayata geçirilen Millet Bahçesi Projesi’nin uygulama alanında incelemelerde bulundu...



Osmangazi Belediyesi, ülke genelinde başlatılan millet bahçesi projelerinin en güzel örneklerinden birini Bursa'ya kazandırıyor. Bursa Millet Bahçesi, Soğanlı'da 110 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilecek. Soğanlı Millet Bahçesi'nde çocuk oyun alanları, koşu yolu, fitness ve aktivite alanları bulunacak.

SOĞANLI'DA ÖNEMLİ PROJELER

Sabah'ta yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Soğanlı Kentsel Dönüşüm bölgesinin yanında yer alan projenin uygulanacağı alanda incelemede bulundu. 

Bakan Kurum, inceleme sırasında şunları söyledi; "Osmangazi Belediyemiz tarafından hayata geçirilecek olan Millet Bahçesi projesinin uygulama alanını gezdik. Yaklaşık 110 bin metrekarelik alanda Osmangazi ilçemiz ve Bursa'mıza hizmet edecek bir Millet Bahçesi projesini burada hayata geçireceğiz. Özellikle kadın ve çocuklarımızın 7 gün 24 saat vakit geçirebilecekleri, yürüyüş yapıp, bisiklete binebilecekleri, gençlerimizin içinde yer alacak olan millet kıraathanesinden ücretsiz faydalanabileceği önemli bir proje olacak" 

ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bakan Kurum, Bursalılara bir de konut müjdesi verdi. Kurum, Soğanlı'da Millet Bahçesi'nin dışında ayrıca  TOKİ  tarafından 500 rezerv konut daha inşa edileceğini söyledi. Kurum, "Osmangazi Belediyemiz burada 5 etap halinde örnek bir kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirdi. Kalan etapları da dönüştürmek suretiyle burayı bir cazibe merkezi haline getirecek adımları işbirliği içinde atacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylamış olduğumuz planla bu bölgemizde yer alan Botanik Parkı'nın korunan alanlarını da arttırdık" diye konuştu. 

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MİLLET BAHÇESİ İLE TAÇLANDIRIYORUZ"

Soğanlı Millet Bahçesi'nin bittiğinde ülkenin en özgün sosyal donatı alanlarından biri olacağına vurgu yapan Başkan Dündar ise şu ifadeleri kullandı; "Soğanlı'da 42 hektarlık alanda yeni bir şehir kurduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapılaşmada ideal olarak gösterdiği, zemin artı 5 kat yüksekliğindeki binalar inşa ederek Türkiye'de örnek bir kentsel dönüşüme imza attık. Geniş caddeleri ve sosyal donatı alanlarıyla modern şehrin ortaya çıktığı bu projemizi, Millet Bahçesi projesi ile taçlandırıyoruz. Böylece yeniden 'Yeşil Bursa' dönüşümüne katkı sağlıyoruz" 
 


Geri Dön