02 / 05 / 2024

Şok iddia! Airbnb yasası ertelendi mi? 

Şok iddia! Airbnb yasası ertelendi mi? 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun maddesinin uygulanmasının 1 yıl ertelendiği iddia edildi. İşte detaylar...



Birkaç aydır gündemden düşmeyen günlük kiralık ve Airbnb evleriyle ilgili yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olan düzenleme, evini günlük olarak ya da Airbnb yöntemiyle kiraya veren ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı imzalı "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile bundan sonra 100 günden kısa zamanlı şekilde kiralanacak olan konutların tümü için izin belgesi alınması gerekecek. Ayrıca günlük şekilde kiralanacak konutlar için artık bazı şartların karşılanması gerekecek. Aksi halde cezai işlem uygulanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yönetilecek olan söz konusu bu süreç kapsamında, kiraya verilecek olan her bir konut için her şeyden önce izin belgesi alınması gerekecek. Bakanlık, izin belgesini alan vatandaşlara da bir plaket verecek ve söz konusu bu plaket, kiralanacak evin kapısına asılacak. İzin belgesi olmadan kiralama yapmak isteyenlere ilk aşamada 100 bin TL ceza verilecek ve eğer izin belgesi almadan kiralamaya devam ederse bu kez 500 bin TL'lik ceza ile karşı karşıya kalacak.

Şok iddia! Airbnb yasası ertelendi mi? 

3. KİŞİLERE KİRALAMAK YASAK


Kültür ve Turizm Bakanlığı, izin belgesi verme işlemlerini valilikler aracılığıyla da yapabilecek. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu izin belgesi ve plaket ücretleri Bakanlık tarafından belirlenecek.

Ancak Airbnb yasası ile ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Söz konusu yasanın 1 yıl ertelendiği iddia edildi. İşte detaylar...

Turizmajansı'nda yer alan habere göre kamuoyunda Airbnb yasası olarak bilinen kanunun yasalaşması ile beraber bazı sorunlar da ortaya çıkmış, turizm belgesi alacak işletme sahipleri imar mevzutına takılmıştı. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, söz konusu yasanın uygulanmasının 1 sene ertelendiğini iddia etti. Yaşanan sorunların giderilmesi ve gerekli alt yapıların oluşturulması için böyle bir karar alındığını dile getiren Yakup  Otgöz, erteleme ile ilgili düzenlemenin önümüzde günlerde TBMM'de görüşülüp yasalaşacağını kaydetti.

Nef Arsa Çanakkale Ezine satışta! Yüzde 20 peşinatla 48 ay vade fırsatı

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler  TOKİ  borçlarını ödeyemiyor! 

Dünya Gazetesi Maslak'taki ofisinden bugün çıkarıldı: Kira krizi yaşayan gazete Umut Güner'e satıldı!


Geri Dön