Kent Haberleri

Şok...Şok...Şok...Aile Bakanlığı`ndan çocuklu ailelere son dakika müjdesi! 3 bin TL para verilecek!

Anaokulu, ilkokul ve lise öğrencileri PTT ile harçlık kazanabilir! 1, 2, 3, 4 çocuklu aileye 3.295 TL! e-Devlet'ten başvurun! TC kimlik numaranız 2, 4, 6 veya 8 ise hemen kontrol edin! Detaylar için tıklayınız... Az bilinen bu yardım devlet kurumları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sağlanmaktadır

Vatandaş Yardımı ödeme talepleri 2023 yılında da devam edecek. Az bilinen bu yardım devlet kurumları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından sağlanmaktadır. Ocak ayında vatandaşlara yapılan ödemeler arttı. Başvurunuz onaylanırsa, fon doğrudan hesabınıza yatırılacaktır.

Devlet yardımları 2023 yılında da devam edecek. Özellikle muhtaç ailelere çocuk bakımı ve desteği konusunda yapılan yardım merak edilip araştırılıyor. Peki, çocuk yardımından kimler yararlanacak? İşte bütün ayrıntılar..

Aile Bakanlığı, çocuklu ailelere desteğini sürdürüyor. E-devlet üzerinden hayata geçirilen bu destek binlerce vatandaşın merakını uyandırdı.  Peki, çocuk yardımından kimler yararlanacak? İşte bütün ayrıntılar..

2023 YILI ZAMLI SED ÖDEME MİKTARLARI!

Çocuk (Okul öncesi) 2.059,99

Çocuk (İlköğretim) 3.090,00

Çocuk (Ortaöğretim) 3.295,99

Çocuk (Ort. çağında okumayan) 2.059,99

Çocuk (Yükseköğretim) 3.708,00

Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00

Bakanlık tarafından yapılan beyanlar çerçevesinde hanedeki çocuk sayısına göre 350 ile 650 lira arasında ödeme yapılıyor. Bakan Yanık, 1-2 çocuklu ailelerle 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL, 5 ve üzeri çocuklu ailelere 650 TL ödeneceğini açıkladı.

SED YARDIMI NEDİR?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve geçimlerini en alt düzeyde sağlamakta zorlanan ailelere çocuk bakımı ve bağımsızlığını desteklemek için geçici bir ekonomi sağlayan psikososyal destek sistemidir.

SED YARDIMI NE ZAMAN SONUÇLANIR?

SED yardımı başvuruları İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçeyle ya da internet üzerinden e-Devlet aracılığıyla “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfasından yapılıyor. Gerekli koşulları sağlayan ailelere her ay düzenli olarak belirli tutarda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapılıyor. 2023’ün ilk ayında SED yardımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Ödemeler ile ilgili belirli bir tarih de bulunmuyor. SED yardımı alanlar, e-Devlet “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı/Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama” ekranından ödemelerin yapılıp yapılmadığını sorgulayabilir.

SED yardımı başvurusu genelde birkaç gün içerisinde sonuçlanıyor. Yoğunluk olması halinde bu süre 1 aya kadar uzayabiliyor.

SED YARDIMI ŞARTLARI!

- Hakkında bakım tedbiri kararı varken yaş şartını kaybetmesiyle sosyal hizmet birimlerinden ya da koruyucu aileden ayrılanlarda meslek edinme kursuna veya öğrenim devam eden meslek sahibi olmayanlar için

- Doğal afet, hastalık veya kaza geçirilmesi durumunda kendisine bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaçlarının yerine getirilmeyecek durumda olmaları halinde,

- Daha önce hakkında sosyal hizmet kuruluşunda bakım tedbiri kararı verilen ve bu kuruluşlarda bakılan ancak SED yardımı aldıkları takdirde ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olan çocuklar için çocuklarının asgari ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere yardım yapılmaktadır.

- Hakkında bakım tedbiri kararı alınmamış çocukların anne ve babaları da çocukları için SED yardımına başvurabilmektedir.

Dar gelirli ailelere ilaç olacak son dakika müjdesi! Şimdi başvurana anında 1.500 TL para yatacak!
Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! PTT'den 1-2-3 çocuklu aileye 1300 TL ödeme!
Kimlik numaranızın son hanesini kontrol edin! 1.150 TL para yatacak!