Sektörel

Solido Türk, üçüncü köprü ihalesine katılacak!

Baraj, otoyol inşaatında uzman Portekiz merkezli Solido Group, "Solido Türk" unvanlı  bir şirket kurdu

İstanbul ve Çanakkale boğaz köprüleri ile bazı  otoyolların ihalesine katılacak...

Portekizli inşaat firması Solido Group, Türkiye'de "Solido Türk" unvanıyla şirket kurdu. Türk-Vietnam İş Konseyi Kurucu Başkanı ve Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) eski başkan yardımcısı Muzaffer Arslan da bu şirkette Türk ortak olarak yer alıyor... Solido Group'un mühendislik, proje yönetimi, dizayn ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren 9 şirketi var. Grup, özellikle yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirdiği projelerle tanınıyor.

Solido Türk'ün ortağı ve CEO'su Muzaffer Arslan, Portekizli şirketin baraj, otoyol, endüstriyel tesisler gibi çeşitli altyapı projelerinde uzman olduğunu belirtiyor. Arslan, Ulaştırma Bakanlığı'nın ihaleye çıkartacağı Istanbul-İzmir ve Ankara-Sivas otoyolu, İstanbul üçüncü boğaz köprüsü, Çanakkale boğaz köprüsü gibi dev projelerin ihalelerine katılacaklarını söylüyor. Arslan, bu ihalelere katılırken Türk müteahhitlik firmaları ve temasta oldukları Amerika'nın önde gelen inşaat şirketlerinden biriyle konsorsiyum kuracaklarını vurguluyor.

Arslan, Solido Group'un anahtar teslimi projelerin yanı sıra proje yönetimi konusunda da büyük deneyime sahip olduğunu vurguluyor: "İnşaat firmalarının üstlendiği projeleri işin başından sonuna kadar işveren adına yönetip denetliyoruz.

Türk müteahhitlik firmaları inşaat konusunda deneyimli. Hatta bu konuda dünya çapında isim yapmış birçok şirketimiz var. Ancak proje yönetiminde Türkiye'de büyük boşluk var. İnşaat projelerinin en kısa sürede, en düşük maliyetle ve en yüksek kalitede gerçekleştirilmesi çok önemli. Bu açığı doldurmak istiyoruz."

YURTDIŞINA AÇILIYOR
Solido Türk'ün hedefi sadece Türkiye'deki projelerle sınırlı değil elbette. Körfez ülkeleri, Güney Afrika, Libya, Irak hatta Uzakdoğu'da da altyapı projelerine imza atmayı planlıyor. Muzaffer Arslan, bu amaçla Solido Türk'ü son yıllarda atılım içinde olan Libya ve Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunduğu Vietnam'da tescil ettireceklerini söylüyor. Arslan, kurucu başkanı olduğu Türk -Vietnam İş Konseyi'nin çalışmaları sayesinde Vietnam'da Türk şirketlere büyük sempati duyulmaya başladığının altım çiziyor. Vietnam'ın inşaat sektöründe büyük potansiyel taşıdığını vurguluyor.

Solido Group, halen birçok ülkede milyonlarca dolarlık projeler yürütüyor. Bunlardan biri de Angola'da yönetimini üstlendiği bin 900 kilometrelik otoyol projesi. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri'nde 420 milyon euro'ya mal olacak rezidans, AVM, spor merkezi ve ofislerden oluşan kompleks inşa ediyor. Solido, bu proje için yanına Türkiye'den bir müteahhitlik firması almak istiyor. Arslan, bu konuda birkaç şirketle görüştüklerini, ancak henüz bir karar veremediklerini söylüyor.

Perpa Towers'a talipler
Solido Türk'ün mercek altına aldığı projelerden biri de Perpa Towers. Şirket, Perpa Ticaret  Merkezi'nin örtünde halen büyük kısmı otopark olarak kullanılan arazide inşa etmeye talip olduğu proje için gerekli krediyi de bizzat temin etmek istiyor. 320 bin metrekare inşaat alanına sahip olması beklenen Perpa Tovvers; otel, alışveriş merkezi, rezidans ve ofis bölümlerini içeren her biri 40 katlı 4 kuleden oluşacak. Projedeki sosyal tesislerin inşaat alanı ise 100 bin metrekareyi bulacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Perpa Ticaret Merkezi'nin yarı yarıya ortak olduğu Perpa Tovvers projesinin, inşaatın başlamasından itibaren 30 ayda tamamlanması planlanıyor. Söz konusu projenin önümüzdeki 1 ay içinde ihaleye çıkarılması bekleniyor.
Özbey Men / Para