28 / 04 / 2024

Son 1 gün kaldı! Emekliye ek zam verilecek mi? Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı!

Son 1 gün kaldı! Emekliye ek zam verilecek mi? Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam düzenlemesi, TBMM gündeminde yer alacak. Emeklilere ek zam verilecek mi? sorusu merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından kritik bir açıklama geldi. 



Emeklileri yakından ilgilendiren zam düzenlemesi, taşeron işçilerin kadrosu ve ev kadınlarının erken emekliliği gibi konular bu TBMM gündeminde yer alacak. Özellikle memur maaşlarının artması ile gözler emekli maaşlarına çevrilirken milyonlarca emekli ek zam verilip verilmeyeceğini araştırıyor. Pek emeklilere ek zam verilecek mi? Emeklilere ne kadar zam verilecek? Emekli maaş zammı belli oldu mu? İşte emekli ek zam ile ilgili tüm detaylar...

SON BİR GÜN KALDI!

TBMM yeni yasama dönemine 1 Ekim yani yarından itibaren başlıyor. Yeni döneme son bir gün kalırken, Meclis'in önünde yeni Anayasa'dan, ekonomiye kadar birçok önemli konu bulunuyor. Bu konuların içinde özellikle emekli zammı gündemden düşmüyor. Konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan kritik açıklama geldi.

Son 1 gün kaldı! Emekliye ek zam verilecek mi? Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı!

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkha’a Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) düzenlediği Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı'nın ardından ‘Emeklilere müjde gelir mi?’ sorusu soruldu.

Bakan Işıkhan gelen soruya çok kısa ve net bir  şekilde yanıt verdi.  Meclis’in açılmasına sadece 1 gün kala Bakan Işıkhan, “Çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Yeni Asır Gazetesi'nden Faruk Erdem’in haberine göre, Meclis'e iletilecek düzenlemeler arasında emeklilerin maaş konusu yer alacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan iyileştirme çalışması yıl sonuna kadar Meclis'e taşınacak.

İyileştirmede özellikle düşük maaş alan kesimin gözetileceği sinyalleri geldi.  Çalışmalarda emeklilerin kök aylıklarına seyyanen artış ya da oransal zam yansıtılması gündeme gelirken, en düşük emekli aylığı ödemesinin de yükseltilmesi söz konusu olabilecek.

Asgari ücret en az 15 bin TL olacak! Milyonların beklediği haber geldi! Asgari ücretliler dikkat!

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Yeni zam takvimini az evvel duyurdu! 

Açlık sınırı 13 bin lirayı, yoksulluk sınırı 43 bin lirayı aştı! Yoksulluk sınırı asgari ücretin 3 katına yaklaştı!

Asgari ücret 15 bin 962 TL! Yeni zamlı asgari ücrette flaş gelişme! Çalışanlar hemen bakın! 

Geri Dön