28 / 04 / 2024

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 



Milyonlarca yatırımcı ve yeni yatırım yapacaklar, en mantıklı ve kazanç sağlayacak yatırım araçlarını merakla araştırıyor. Son zamanlarda yatırım konusunda en çok merak edilenler arasında temettü yer alıyor. 

Borsa İstanbul'da payları işlem gören şirketler, şu sıralar 2023 mali sonuçlarını açıklamaya başladılar. Bu açıklamalarla beraber, son 3 senede temettü verimleri en yüksek olan şirketler de belirlenmiş oldu. 

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Ekonomist'in aktardığı habere göre; Foreks Haber tarafından bir çalışma yapıldı. Söz konusu çalışmada, 2021-2023 döneminde yatırımcısına en yüksek temettü verimi sağlayan şirketlerin başında Doğuş Otomotiv, İskenderun Demir çelik ve Pergamon Dış Ticaret yer aldı. 

İlk 10 şirket içinde de Erdemir, Türk Traktör, Başkent Gaz, Türk Telekom, Tofaş Fabrika, Enerjisa ve Türkiye Sigorta bulunuyor. 

2023, 2022 ve 2021 yıllarına ayrı ayrı bakıldığında ise, 2023 yılının temettü şampiyonları Doğuş Otomotiv, Tüpraş ve Başkent Gaz oldu. 2022'nin şampiyonları Erdemir, Türk Telekom ve Doğuş Otomotiv oldu. 

2021 yılında ise ilk 3'te Vestel Elektronik, İskenderun Demir Çelik ve Erdemir yer aldı. 

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Temettü, bir şirketin senelik karının bir kısmının hisse senedi sahiplerine nakit para ya da ek hisse senetleri şeklinde dağıtılması olarak biliniyor. Şirketin yönetim kurulu tarafından alınan kararlar kapsamında, dağıtılan temettü, şirketin kârlılığını ve finansal istikrarını yatırımcılara gösteren bir işaret oluyor. 

Temettü, hisse senedi sahiplerine gerçekleştirilen ödemelerdir ve hisse senedi sahiplerine yatırımlarının karşılığını verme amacını güder.

Bir hisse senedinin temettüsünden faydalanabilmek için, ilgili şirketin hisse senedine yatırım yapılması gerekiyor. Temettü dağıtımı, hisse senedine sahip olan herkese eşit oranda olacak şekilde yapılır. Bu sebeple hisse senedi sahibi olmanız temettü almanız için gerekiyor. 

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler de temettü ödemesi yapar. Temettü ödeleri enellikle belirli bir tarih sonrasında hesaplara otomatik şekilde ödeniyor. 

İstanbul’da bu yıl 2 yeni AVM açılıyor!

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön