28 / 04 / 2024

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan konut sayısı TBMM gündeminde!

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan konut sayısı TBMM gündeminde!

Son 5 yılda TOKİ tarafından yapılan ve satılan konut sayıları ile açılan dava sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son 5 yılda  TOKİ  tarafından yapılan ve satılan konut sayıları ile açılan dava sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1. TOKİ'nin son 5 yılda yaptığı konut miktarı ve bu konutların maliyeti ne kadardır? 

2. TOKİ tarafından son 5 yılda yapılarak satılan konut sayısı ne kadardır? Bugüne kadar satılmış konutlar içinde satış bedeli ödenmiş olanları kaç adettir? 

3. Son 5 yıl zarfında satılan konutlardan, kredi ödemesi devam eden konut sayısı ve bu konutlar içinde yer alan kişiler tarafından satılan veya devri gerçekleşen konut sayısı kaçtır? 

4. TOKİ tarafından kullanılan kiralık bina var mıdır? 

5. Son 5 yılda yapılan konutlar içinde alıcı bekleyen konut sayısı kaçtır? 

6. TOKİ tarafından son 5 yıl baz alındığında, yapımcı müteahhitlere açılan dava sayısı kaçtır? En çok dava açılan ilk 3 konu hangileridir? 

7. TOKİ'ye müşterileri tarafından açılan dava sayısı kaçtır? Açılan davaların içeriklerine göre sayısal dağılımda ilk 5 konu nedir? 


Geri Dön