27 / 04 / 2024

SON DAKİKA: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cuma ve hafta sonu bazı saatlerde kapatılacak! 

SON DAKİKA: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cuma ve hafta sonu bazı saatlerde kapatılacak! 

Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri için çalışmalar başladı. Bu kapsamda İstanbul'da da düzenlenecek etkinlikler sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bazı saatlerde kapalı olacak. İşte köprünün kapalı olacağı saatler...



İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün 3 gün boyunca belirli saatlerde çift yönlü olarak trafiğe kapatılacağını açıkladı.

Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü bu Pazar günü kutlanacak. Türkiye genelinde düzenlenecek etkinliklerin yanı sıra resmi tatil olduğundan bazı işletmeler de kapalı olacak. Valilikten yapılan son dakika açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı himayesinde yapılacak Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, köprünün cuma ve cumartesi 02.00 ila 07.00 saatlerinde, pazar günü ise 16.00-00.00 saatlerinde çift yönlü trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan son dakika açıklamada, şunlar kaydedildi:

 SON DAKİKA: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cuma ve hafta sonu bazı saatlerde kapatılacak! 

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü planlama uyarınca, 27 Ekim Cuma 02.00-07.00 saatleri arası (26 Ekim'i 27 Ekim'e bağlayan gece), 28 Ekim Cumartesi 02.00-07.00 saatleri arası (27 Ekim'i 28 Ekim'e bağlayan gece), 29 Ekim Pazar 16.00-00.00 (Aynı gün gece yarısına kadar) çift yönlü araç trafiğine kapatılacaktır."

Sürücüler bu durumda, Anadolu ve Avrupa yakası geçişleri için Avrasya Tüneli ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönlendirilecek.

 SON DAKİKA: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cuma ve hafta sonu bazı saatlerde kapatılacak! 

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR 29 EKİM 2023 ÜCRETSİZ Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olduğundan araç sahipleri köprü ve otoyolların son durumunu dikkatle sorguluyor. Araçlarıyla yola çıkacak yurttaşlar başta Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü gibi köprülerden ücret alınıp alınmadığını araştırmaya başladı.

29 Ekim’de Ankara,  İzmir  ve İstanbul'da toplu taşıma araçlarına dair alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Normal koşullarda resmi tatil günlerinde "yap,işlet,devret" projeleri hariç köprü ve otoyollar ücretsiz olarak kullanılıyor.

Hürriyet'te yer alan detaylara göre, Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Marmaray, Başkentray ve İzban ücretsiz olarak hizmet sağlayacak. Son olarak köprü ve otoyol ücretleri Temmuz ayında zamlandı. Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ücreti 8,50 lira olurken Yavuz Sultan Selim Köprüsü 1. araç sınıfı için 20.00 lira, 2. araç sınıfı için 25.00 lira ve 3. araç sınıfı için 50 lira oldu. Osmangazi Köprüsü ise 1. sınıf araçlar için 190.00 lira geçiş ücreti alınıyor. 

Köprü ve otoyolların 29 Ekim’de ücretsiz olması beklenirken henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Ücretsiz geçişin yap-işlet-devret projeleri haricinde ki köprü ve otoyollarda geçerli olacağı öngörülüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı olan köprüler resmi tatilde ücretsiz oluyor.

Belediye 3 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!

Afetzede aileler için dönüşebilir barınma üniteleri tasarlanacak

10Yalıkavak teslime kadar vade fırsatıyla satışta! Yeni proje! 


Geri Dön