05 / 05 / 2024

Son dakika! 2022 Zabıt katibi alımları başladı mı?

Son dakika! 2022 Zabıt katibi alımları başladı mı?

Zabıt Katibi nasıl olunur, şartları neler, ne iş yapar ve alımlar ne zaman gibi sorularınızın tüm cevapları...



Zabıt katibi olma şartları başvuru yöntemleri pek çok kamu personeli adayınınmerak ettiği konulardandır. Adalet Bakanlığı personel alımları anlık olarak sunduğumuz üzere güncel bilgiler takip edilmelidir.

Zabıt katibi olmak için KPSS puanı dışında genel özel koşullar göz önüne alınarak yapılmaktadır. Zabıt katipliği görevini yapacak kişiler yardımcı yargı personeli olarak görev almaktadırlar.

Son dakika! 2022 Zabıt katibi alımları başladı mı?

Zabıt Katibi ne kadar maaş alır?

Kamu Personeli Alım'da yer alan habere göre; zabıt katibi olan kişiler 4 bin 580 lira ve 7 bin 90 lira aralığında maaş alır. Öğleden önce saat 8.30 ve 17.00 aradında çalışırlar. Öğle araları da diğer devlet kurumlarında olduğu gibi 12.00 ve 13.00'da dır.

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Ne İş Yapar?

Adalet bakanlığı personel alımı bünyesinde görevlendirilen zabıt katipleri başka kamu kuruluşlarında da bulunabilmekdedir.
İcra daireleri, Seçim kurullarında ihtiyaç duyulan bir alan olarak yazışma, tutanakların düzenlenmesi ve dosya takibi gibi işlemleri yapmaktadır. 

Kalem işlemlerinin gerçekleşmesine olanak sağlayan bir
bölümdür. Genel görevleri ise kurumların güncel ihtiyaçlarına ve sözleşmeye göre seğişiklik gösterebilmekdedir.

Son dakika! 2022 Zabıt katibi alımları başladı mı?

Zabıt Katibi Alımı 2022

Zabıt katipliği sınavına girdikden sonra bu süreci başarıyla tamamlayan adaylar zabıt katibi olarak görevlendirilmektedir. KPSS'den 70 ve üzerinde puan almış olmak şart koşulmuştur.

En az lise mezunu olmak ve 35 yaşını geçilmemesi olmak gerekmektedir. KPSS puan türleri bakımından lisans mezunları P3 puan türü, Ortaöğretim mezunları P94, Ön lisans mezunları P93 puan türlerine göre başvuruda bulunmaları gerekmekdedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilerin ise başvuruları reddedilecektir. Ayrıca askerlikle ile alakalı bir problem olmaması ve bitirilen bölüm olarak istenen şartları yerine getirmiş olmak gerekiyor.

Zabıt katip alımı için ayrıcalıklı özel koşullar bazılarına uyum sağlamak gerekmektedir. Doğru ve hızlı yazmaya niteliklerini sınayan bilgisayar ve daktilo derslerini başarılı şekilde bitirmek gerekir. Bilgisayar belgesine sahip olmak, kurumdan istenen diğer özel koşullara uygunluk istenecektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön