Ekonomi

Son dakika! ABD enflasyon rakamları belli oldu!

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları belli oldu. Buna göre enflasyon iki yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Verilere göre ABD'de tüketici fiyatlarında yıllık bazda 2022 yılı Haziran ayında gördüğü zirvesinden başlayan düşüş, üst üste 10'uncu aya taşındı

Bu hafta piyasalar tarafından merakla beklenen ABD enflasyon rakamları açıklandı. Verilere göre ABD'de tüketici fiyatlarında yıllık bazda 2022 yılı Haziran ayında gördüğü zirvesinden başlayan düşüş, üst üste 10'uncu aya taşındı. Yıllık fiyat artış hızı son 2 yılın en düşük seviyesine geriledi. Böylece tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 4,9 oldu.

ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU!

ABD Çalışma Bakanlığı'nın yaptığıaçıklamaya göre, mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,4 arttı. Piyasa beklentisi de fiyatlarda yüzde 0,4 artış olması yönündeydi. 

Böylece tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 4,9 oldu.  Analistler yıllık artışın yüzde 5,0 seviyesinde kalacağına yönelik tahminlerde bulunmuşlardı. Böylece fiyat artışları 2021 yılı Nisan ayında gördüğü yüzde 4,2 seviyesinden sonra aynı seviyeyle en düşük rakamı gördü.

Böylece tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 4,9 olarak kaydedildi. Analistler yıllık artışın yüzde 5,0 seviyesinde kalacağı tahmininde bulunmuşlardı. Böylece fiyat artışları 2021 yılı Nisan ayında gördüğü yüzde 4,2 seviyesinin ardından, aynı seviyeyle en düşük rakamı gördü.

Çekirdek olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları bir önceki aya kıyasla yüzde 0,4, yıllık yüzde 5,5 arttı. Analistlerin beklentisi yüzde 0,4 ve yüzde 5,5 artış olacağı yönündeydi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

ABD’de enflasyon beklentilerin altında artınca, ons altın 2 bin 20 dolara tırmandı!