Ekonomi

Son dakika açıklaması! Suya yüzde 25 zam geldi

Manisa'da suya yüzde 25 oranında zam geldi. Zam, eylül ayından itibaren geçerli olacak. Manisa’da Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere su faturalarına zam yapılmasına karar verilmiş durumda

Son dakika o kentte yaşayanlara kötü haber geldi. Manisa’da Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere su faturalarına zam yapılmasına karar verilmiş durumda.

MASKİ toplantısında suya yapılacak zam ile ilgili açıklamada bulunan MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, zammın en büyük sebebinin son bir yol içerisinde elektriğe gelen yüksek zamlar olduğunu söyledi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Başkan Ergün “Hayatın gerçekleri vardır. Bizim elimiz kolumuz enerji olduğu için istemediğimiz bu artışları yansıtmak zorunda kalıyoruz. Gönül istiyor ki en düşük ücretten verelim biz de. Ancak gelir gider dengesini sağlamak gerekiyor. Enerji fiyatlarının arttığı süreçten bugüne MASKİ’ye elektrik için 200 milyon lira ödünç para veriyoruz” sözlerine yer verdi. 

SU FATURALARI ARTACAKTIR

MHP’li Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından suya önümüzdeki Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yapıllacağı bildirildi. 

Su zammı ile birlikte metreküpe 8.74 lira olan suyun fiyatı 11.19 liraya yükselecek. Kırsal mahallelerdeki su fiyatları ise metreküp başına 1.98 liradan, 2.54 liraya yükselmiş durumda. Yapılan son zam ile birlikte Manisalı vatandaşlar Eylül ayından itibaren suyu atık su bedelinin eklenmesiyle birlikte suyu metreküp başına 16.78 liradan kullanmaya başlayacaktır.