Kira

Son Dakika: Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu! Dikkat çeken detay!

Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması baz alınarak tespit edilen kira artış oranı ağustos ayı için yüzde 49.65 olarak açıklandı.Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması hesaplanarak belirlenen kira artış oranı ağustos ayı için yüzde 49

Temmuz ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla ağustos ayı kira artış oranları da belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) on iki aylık ortalaması hesaplanarak belirlenen kira artış oranı ağustos ayı için yüzde 49.65 oldu.

Fakat geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yenilenecek sözleşmelerde üst sınır yüzde 25 olarak duyuruldu. Dolayısıyla 12 aylık ortalama alınarak yapılan hesaplama değil yüzde 25'lik tavan uygulanacak.

TAVANI AŞAN SÖZLEŞMELER GEÇERSİZ

kira sözleşmesi yapacak vatandaşlar için zam oranı yüzde 39,33 olmuştu.

Son dönemde yaşanan fahiş kira artışları nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında üç bakanlığın temsilcileri mayıs sonunda toplantı gerçekleştirmiş ve yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıklamışlardı.

Editörün Notu: Bu haber 3 Ağustos 2022, saat 20.25'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 21 TL değerindedir.

Cumhurbaşkanı imzaladı! Emeklilere müjde: 50 bin TL anında hesabınızda!

Emekliler bu habere dikkat! İşte 7 bin 500 TL promosyon kazanma fırsatı!

Altını olanlar dikkat! Merkez Bankası'nın yeni hamle!