04 / 05 / 2024

Son Dakika: Aralık ayı 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!

Son Dakika: Aralık ayı 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan son dakika açıklamaya göre, engelli ve 65 yaş aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aralık ayına dair 3 milyar 214 milyon TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Göktaş tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu ay hak sahiplerine 1 milyar 777 milyon Türk Lirası yaşlı aylığı ile 1 milyar 437 milyon Türk Lirası engelli aylığı ödemesi yapacaklarını belirtti.

Engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerine dikkati çeken Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için ekonomiden sosyal hayata, eğitimden sağlığa her alanda yanlarında olduklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, "Bu doğrultuda aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına itibarıyla yatırıyoruz."

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlılara dair hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde devam ettiğini belirtti.

Son Dakika: Aralık ayı 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!

2024 YILINDA NE KADAR ARTACAK?

Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara her sene Ocak ve Temmuz aylarında uygulanan memur maaş katsayısı artışları kapsamında ödenen aylık tutarı şu anda 2.348 TL'dir.

Fakat bu miktar, şimdiye kadar biriken yüzde 45'lik oran göz önüne alındığında 3.405 TL'ye kadar çıkabilir..

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Aralık ayı enflasyon verilerine göre ise bu miktarın daha da yükselmesi beklenmektedir. 65 yaş aylığı alabilmek için bireyin ve eşinin toplam geliri dikkate alınıyor. Halihazırda kişi başına düşen gelir 3.800 lira 77 kuruşun altında ise 65 yaş aylığından faydalanma hakkı kazanılabiliyor.

Son Dakika: Aralık ayı 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!

2024'TE ENGELLİ AYLIĞI KAÇ TL OLACAK?

Engelli aylığı yeni açıklanacak olan asgari ücret tutarı ile şekillenecek. Zam oranının yüzde 30 olması durumunda yüzde 40-69 arası engelli olanların ödemesi 2.436 liraya çıkarılması bekleniyor.

Yüzde 70 ve üzeri engeli olanların ödemesi yüzde 30 zamlandığı takdirde yeni ödemeleri 3.654 TL olacak.

ENGELLİ AYLIĞI ŞU AN NE KADAR?

Engelli aylığı Temmuz ayında yapılan artış ile beraber yüzde 40-69 arası engelli olanlara aylık 2.811 lira olarak ödeniyor.

2. el araçta 6 ay 6 bin kilometre ve liste fiyatı kısıtlamalarının süresi uzatıldı!

Ankara'da ilginç ev ilanı: '2+1 evimi tutmak isteyen sigortamı yapacak...!'

 


Geri Dön