Kent Haberleri

Son Dakika! Bakan Bilgin asgari ücret için rakam verdi; İşte yeni asgari ücret

CNN Türk canlı yayına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret açıklaması geldi. Temmuz ayında yapılacak olan ara zamla ilgili konuşan Bakan Bilgin net açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar... Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı hakkında da konuşan Bakan Bilgin oldukça dikkat çeken açıklamalar yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk'e konuk oldu ve Semiha Şahin'in 'Akıl Çemberi' isimli televizyon programında açıklamalarda bulundu. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı hakkında da konuşan Bakan Bilgin oldukça dikkat çeken açıklamalar yaptı. İşte milyonları ilgilendiren o gelişmenin tüm detayları...

BAKAN ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ: 500 DOLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin programda asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılbaşında Cumhuriyet tarihinin en yüksek zammının yapıldığını söyleyen Bakan Bilgin, "Asgari ücretten verginin kaldırılması bir devrimdir. Bu rahmetli Ecevit'in bir idealiydi fakat uygulayamadı, uygulamak bize kısmet oldu. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasına asla izin vermeyiz" diye konuştu. Bakan asgari ücret için daha önce verdiği rakamı bir kez daha tekrarladı: "Paranın alım gücünü, real değerini belirleyip yaptığımız bir takım çalışmalar mevcut. Real fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre hareket ediyoruz ama vatandaşlarımızın aklında kalsın diye ben 500 dolardan bahsettim."
 

BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, bölgesel asgari ücretin belli bölgelerdeki emekçileri cezalandırabileceği ve aynı zamanda hızlı değişen göçü destekleyebileceği konusunda görüşlerini paylaştı. Bu nedenle, Türkiye'de bölgesel asgari ücret uygulamasının gündemde olmadığı ifade edildi. "Bölgesel asgari ücret olduğunda belli bölgelerdeki emekçilerimizi cezalandırmak olur" diyen Bakan Bilgin, "Aynı zamanda çok hızlı değişen göçü destekler. Bundan ötürü bölgesel asgari ücret düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakanın açıklamalarıyla birlikte, Türkiye'de bölgesel asgari ücret uygulamasının yapılmayacağı ve mevcut asgari ücret düzenlemelerinin genel olarak geçerli olmaya devam edeceği belirtildi. Bu durum, çalışanlar ve işverenler arasında ücret adaleti ve istikrarı konusunda güvence sağlamayı hedeflemektedir.

Kırmızı alarm verildi: Cumartesi günü bu illerde yaşayan herkes dikkatli olsun

SGK başuzmanı açıkladı: İşte asgari ücret için konuşulan son rakam  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık