Ekonomi

Petrolde son dakika müjdesi! Bakan Dönmez canlı yayında açıkladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı bir televizyon programında petrol keşifleriyle ilgili bir müjde verdi.Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var" diye konuştu

Şırnak'ta yapılan petrol arama çalışmalarından bahseden Bakan Dönmez, "Açıkladığımızda da göreceksiniz son dönemde karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var" diye konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Şırnak'ta yapılan petrol keşfiyle alakalı "Açıkladığımızda da göreceksiniz son zamanlarda karada yapılmış en büyük keşiflerden birisi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyacımız var" dedi.

KUYU SAYISI İÇİN HEDEF; 10

Dönmez, katıldığı 24 TV'nin "Yüz Yüze" programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Şırnak'ta yapılan petrol arama çalışmalarıyla alakalı konuşan Bakan Dönmez, o bölgelerde yaklaşık bir senedir sismik araştırmalarına yoğunluk verildiğini belirtti..

Dönmez, daha önce güvenlik sebebiyle petrol arama çalışmalarının güvenli bir şekilde yapılamadığını söyleyerek, "Hamdolsun askerlerimizin, güvenlik personelimizin orada artık terörü temizlediği bölgelerde şimdi sismik araştırmalarımızı yaptık ve sondajlarımızı yaptık. İşte bu bahsedilen Şırnak'taki, Gabar Dağı ve civarında şu anda dört kuyuda günlük 1200-1300 varil civarında üretimimiz mevcut. Orada kuyu sayımızı 10 ve üzerine çıkarmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"KARADAKİ EN BÜYÜK KEŞİF OLABİLİR"

Gabar Dağı'nın bir başka bölgesinde yürütülen sismik çalışmaların da bitmek üzere olduğuna değinen Bakan Dönmez, şunları kaydetti:

"Bu bölgede de keşif amaçlı sondajlar yapacağız, ümitliyiz. Bazı rakamlar telaffuz ediliyor fakat netleştirmeden de açıklamak istemiyoruz. Çünkü bir rakam telaffuz ettiğimizde doğruluğundan emin olmak istiyoruz ama ümitliyiz açıkçası, onu belirteyim. Açıkladığımızda da göreceksiniz son zamanlarda karada yapılmış en büyük keşiflerden bir tanesi olabilir. Bunun için biraz daha zamana ihtiyaç var. Biraz daha bekleyelim. Çalışmalar tamamlandığında inşallah onu da açıklayacağız."

"PETROL KALİTESİ OLDUKÇA İYİ"

İlk 5 kuyuda yakalanan üretim rakamlarının yükselebileceğini de söyloeyen Dönmez, "Petrolün kalitesi oldukça iyi. Dolayısıyla bizim o bölgede biraz daha yoğunlaşmamız lazım. Sondaj ekiplerimizi o bölgeye sevkettik. Onlar da inşallah çalışmalarını bitirecekler. Sonrasında bu rezerve ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Merkez Bankası Başkanı canlı yayında tek tek açıkladı! Enflasyon ve gıda fiyatları bu aydan itibaren....

Peugeot, Aralık ayına özel kampanyasını açıkladı! Görenler bayilere koşuyor! İşte 6 Aralık 2022 fiyat listesi

Kirada oturanlar dikkat! Sakın bu oyuna gelmeyin! İşte ev sahiplerinin yeni zam bahanesi!

Asgari ücret için taksit iddiası! Canlı yayında rakam vererek anlattı: 'İş dünyası da istiyor...'

Zincir marketlerde et, balık, ekmek, sigara, alkol satışına yasak mı geliyor? Pazar ve 19.00 talebi çok konuşulacak!