Genel

Son dakika! Bosna Hersek'te 5,7 şiddetinde deprem

Son dakika haberine göre Bosna'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin ardından binalarda hasarlar meydana geldi. Depremin şiddetinin 5,7 olduğu açıklandı. Son dakika gelişmesinin ayrıntıları haberimizde...7 büyüklüğündeki depremde 2 kişi ağır yaralandı

Bosna Hersek'in Mostar kentinde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde 2 kişi ağır yaralandı. Yaralananlardan 27 yaşındaki ismi öğrenilemeyen genç kız hayatını kaybetti.

Bosna Hersek'te yerel saat 23:07'de meydana gelen depremde 2 kişi ağır yaralandı. Yaralılar, Mostar Üniversitesi Klinik Hastanesi'ne (SKB) nakledildi. Kukavac yerleşiminde bir aile evinin üzerine büyük bir kayanın düşmesi sonucu 1 kişi yaralandı. Hafif yaralanan çok sayıda kişi Sağlık Merkezi'ne başvurdu. Yaşanan depremden korkan Bosna Hersek halkı geceyi sokakta geçiriyor.

AFAD'DAN 5,7 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMASI

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Bosna-Hersek'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yardım teklifi yapıldığını ve uluslararası bir yardım çağrısının bulunmadığı bilgisinin alındığını açıkladı.

AFAD’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bosna-Hersek'te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası dost ve kardeş Bosna-Hersek halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Yardım teklifimiz Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iletilmiş. An itibarıyla uluslararası bir yardım çağrısının bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi.