28 / 04 / 2024

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammına ilşkin açıklama yaptı. Erdoğan,  "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" dedi.



2024 yılı asgari ücret zammında geri sayım başladı. Türkiye'de çalışanların yaklaşık yüzde 60'ını etkileyen asgari ücret zammı için 2024 yılı görüşmeleri 11 Aralık tarihinde başlayacak. Önümüzdeki sene asgari ücrete tek zam yapılıp yapılmayacağı merak edilen soruya yanıt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı'na hem asgari ücrete yüzde 35 oranında zam yapılacağı ve böylece asgari ücretin de 15 bin 393 TL'ye yükseleceğine dair yapılan yorumlar hem de Bakan Işıkhan'ın tek zam açıklaması soruldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın şu anda çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işveren, işçi temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek" diye ifade etti.

"Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz" diye belirten Erdoğan "Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek" şeklinde konuştu. 

 Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan dan asgari ücret açıklaması!

"BİR KEZ VERİLECEK ZAMLA BU İŞ BİTER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak şunları söyledi: "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz.

Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız." 

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

11 Aralık'ta, 2024 yılı asgari ücret seviyesini belirlemek üzere komisyon toplantılarına başlayacaklarını anımsatan Işıkhan, "Her zaman olduğu gibi bu süreci işveren ve işçi temsilcilerimizle birlikte uzlaşma ve mutabakat anlayışıyla hassasiyetle yürüteceğiz. Şartlar ne olursa olsun geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye'sini birlikte inşa edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Emekliye 5 bin TL ikramiye müjdesi! 5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara Aralık ayında mı yatırılacak?

Vakıf GYO VSancaktepe Merkez projesi 2024'te satışa çıkıyor! Yeni proje!


Geri Dön