29 / 04 / 2024

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek!

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için başlatılan açıklamaları açıkladı. Bu kapsamda deprem bölgesi için 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek. İşte detaylar.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması. Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için yapılanları açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, esnaf ve sanatkârlara yönelik küçük sanayi sitelerinin yapımında  TOKİ  imkânlarını kullandırdıklarını söyledi.

Şu ana kadar 6 kentte esnaf için 4 bin 120 işyeri inşa ettiklerini söyleyen Yılmaz, yine 6 ilde de 6 bin 240 esnaf için yeni işyerlerinin inşasının devam ettiğini belirtti. 

Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte deprem bölgesi başta olmak üzere 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathanenin inşasını ve tahsisini gerçekleştireceğiz" diye ifade etti.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Esnafın geleneksel özelliklerini koruyarak yeni dönemin koşullarına da adapte olmasının çok kıymetli ve ölçek meselesinde kendilerine avantaj teşkil edecek şekilde hareket etmelerini kıymetli bulduklarını belirtti. 

Dijital imkanlardan elektronik ticaretten, tedarikten bütün bu imkanlardan maliyetlerini düşürücü yararlanmasının öncelik olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Esnafımızın e-ticaret pazarlarına erişimlerini kolaylaştırıcı programları hayata geçiriyoruz" dedi.

Dün ekonomi koordinasyon kurulu toplantısına da değinen Yılmaz, Ülkemiz finans piyasalarını gelişimini, ekonomik istikrarı destekleyici politika ve tedbirleri ele aldık.

Orta vadeli programın tamamlayıcısı niteliğinde 12. Kalkınma planımızı ve hükümet programımız önümüzdeki günlerde milletimizin takdirine gazi Meclis'imize sunacağız" diye ifade etti.

Türkiye'nin dünya ekonomisi ile bütünleşmiş bir ülke olduğunu söyleyen Yılmaz, dünyada yaşanan sosyal, ekonomik, jeopolitik gelişmelerin Türkiye'yi de etkilediğini ve gelişmiş ülkeleri dahi alabora eden fırtınalardan ülkenin de etkilendiğini belirtti.

OVP ile beraber teknik anlamda öngörülebilirliği sağlamış durumda olduklarına vurgu yapan Yılmaz, "Önümüzdeki dönem çok daha etkili bir şekilde politikaları hayata geçireceğiz.

Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek. Kademeli bir şekilde gelecek yıldan başlayarak düşüş trendine giren enflasyonu 2026'da yüzde 8.5'lere kadar düşmesini bekliyoruz. Geçmişte başardık, hep birlikte bunu başaracağız." diye aktardı.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Ekim 2023 evde bakım maaşında son dakika! Paralar hesaplara yatırılacak!

Bursa'da 23 adet arsa 18 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Son dakika Ekim fırsatı! 


Geri Dön